banner564

Devamı bugün

Yoğun katılımın olduğu etkinliklerle başlayan Hisarköy Orkide Festivali’nin ilk günü, renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor

Devamı bugün
banner598
Onur ULAĞ

Lapta Belediyesi, ‘Hisarköy Muhtarlığı’ ile ‘Hisarköy Kültür ve Spor Derneği’nin orkideleri koruma amacıyla bu yıl 5.’si düzenlenen ‘Hisarköy Orkide Festivali’ dün başladı.
Festivalin açılışına TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’yla birlikte, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Milletvekilleri İzlem Gürçağ ile Zorlu Töre, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve Girne Kaymakamı Mehmet Evergil katıldı.
Açılışta Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça birer konuşma yaptı. Ardından halk dansları gösterileri sunuldu ve YDÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri ile SOS Konseri yer aldı.

Orkide yürüyüşü yapıldı
Orkide yürüyüşü ile başlayan etkinlikte Hisarköy köylülerin hazırladığı çeşitli ürünlerin satışının yapıldığı stantlar kuruldu. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı festivalde halk oyunları gösterileri ve YDÜ müzik öğretmenliği öğrencilerinin konseri de büyük ilgi gördü. Orkide Festivali bugün saat 16:00’da Soner Yaran ve Hüseyin Demirörs Müzik grubunun konserinin ardından sona erecek. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473