banner564

Akıncı: “Çiçek vermekle olmaz”

Akıncı, erkeklerin kadınların eşitlik mücadelesine destek verdiği oranda insan haklarının bilincinde olabileceğine dikkat çekti

Akıncı: “Çiçek vermekle olmaz”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, “Biz erkekler kadınların eşitlik mücadelesine destek verdiğimiz oranda insan haklarının bilincinde olabiliriz” dedi.
Yapılan açıklamaya göre, önceki gün akşam Girne’de düzenlenen dayanışma etkinliğinde konuşan Akıncı, Dünya Kadınlar Günü’nün kadınlara çiçek vererek geçiştirilecek günler olmadığını vurguladı.
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin herkes açısından yaşamın bir parçası olması için uğraş vereceğini kaydeden Akıncı, bu günü anarken gerçek anlamının ve tarihçesinin de hatırlanması gerektiğine işret etti.
Akıncı, uzun yıllar önce verilen mücadelenin dünyada hala devam etmekte olduğunu görmenin çok da sevindirici bir durum olmadığını dile getirerek, kadınların eşitlik mücadelesi hala devam ediyor olmasının bizleri düşündürmesi gerektiğini vurguladı.

“Müzakere süreci artık mutlu sona ulaşmalı”
Seçim yolculuğuna çıktığı günden beri, bunun yeni bir sorumluluk dönemine doğru yapılan yolculuk olduğunun bilinci içerisinde olduğunu da vurgulayan Akıncı, “Bu, hem Kıbrıs'ın bütünü, hem de Kıbrıs Türk toplumunun gelişim sürecinin bir boyuttan başka bir boyuta taşınması yolculuğudur” diye konuştu.
Akıncı, adaylığını açıklamadan önce, halka neler verebileceğinin muhasebesini yaptığını ifade ederek şunları söyledi:
“Bu adaya, bu gençliğe, bu ülkenin geleceğine neler katabileceğimi; bu topraklarda geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmaması için neler yapabileceğimi düşündüm. Bu adadaki insanlar geçmişte çok acılar çekti. Acıyı paylaştı, gözyaşını, kayıpları, ölümleri paylaştı. Artık yeter. Müzakere süreci 50 yıldır devam ediyor. Eğer bu süreci sonuçlandırmaz, mutlu sona ulaştıramazsak birbirini tanımayan nesillerin yaşadığı bir gelecekte nasıl bir Kıbrıs hayal edebiliriz? Bu adada bir arada daha iyiye gitmek daha huzurlu mutlu gelecek, el birliği, gönül birliğiyle, hep birlikte mücadele ederek gerçekleşebilir”. Karşılıklı empati yapabilmeliyiz”

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473