banner564

Siber: Toplumun buna ihtiyacı var

Siber, yaşamın her alanında kadın ve erkeğin eşit olduğu bir dünya özleminde olduğunu vurguladı

Siber: Toplumun buna ihtiyacı var
banner598
Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’ni ziyaret etti. 
Partisinden verilen bilgiye göre, ziyaret sırasında konuşma yapan Siber, yaşamın her alanında kadın ve erkeğin eşit olduğu bir dünya özleminde olduğunu vurgulayarak, üst yönetim kadrolarında da kadınların görünür olacağını ve bunu desteklemek için ekip kuracağını söyledi. 
Siber, Cumhurbaşkanlığı makamının artık iş yapan bir makam haline geleceğini vurguladı. Hayata geçireceği projelerden bahseden Siber, toplumun ihtiyaç duyduğu birçok konuda çalışma gruplarının kurulacağını ve en önemlisinin Kadın Çalışma Grubu olacağını belirtti. 
Cumhurbaşkanlığı makamının yıllardır sadece müzakereci olarak bilindiğini kaydeden Siber, halkın artık bu makamda da iş yapıldığını görmek istediğini belirtti. Bunun için ‘Bu bir ilk’ sloganıyla yola çıktıklarına değinen Siber, anayasanın kendilerine verdiği yetki çerçevesinde hem müzakere masasında toplum lideri sıfatıyla çalışacaklarını, hem de içe yönelik projeler üreten bir cumhurbaşkanlığı yaratacaklarını vurguladı. 
Sibel Siber, Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında ise “8 Mart ülkemizde her yönüyle eşitliği sağlayana kadar yürütülecek bir mücadelenin sembol günlerinden bir tanesidir” dedi.

Siber, bu mücadeleye katkı yapabilmek için öncelikle bu mücadeleyi anlamak, içselleştirmek ve farklı alanlarda bu mücadelenin gereklerini yerine getirmek, bir yaşam biçimine ve siyasi bir tavra dönüştürmek gerektiğine dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474