banner564

Erdoğan’ın jesti

Yavuz Sultan Selim köprüsünün açılışına katılan Akıncı, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife’nin yanı sıra çok sayıda ülkenin Devlet Başkanı ve Başbakanı’yla birlikte oldu

Erdoğan’ın jesti
banner598
İstanbul'un iki yakasını üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü dünya liderlerinin de katıldığı bir törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçişin ücretsiz olacağını açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyon, otobüs ve TIR'lar yarından sonra şehir içine giremeyecek" dedi.
Köprü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve çok sayıda dünya liderinin katılımıyla hizmete açıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir müjde veriyorum size. Buraya az harcamalar yapılmadı, adil olacağız. 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak" dedi.

Erdoğan: “Yapacağız dedik yaptık!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti: "Köprünün temelini büyük bir coşkuyla attık. Dalgalarını geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Biz yapacağız dedik ve işte Halep oradaysa arşın burada, yaptık. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün adını siz koydunuz. Boğazın altından bir Marmaray var. İnşallah 20 Aralık'ta da Avrasya Tüneli'nin açılışını yapıyoruz. Açılışını yaptığımız köprüyle denizin üzerinden üçüncü defa kıtaları birleştiriyoruz. Bu köprü hem tekerlekli, hem raylı geçişi sağlaması açısından öncü bir köprü. Bu köprü dünyada birçok yayınlara öncü olacak.” 

Törene kimler katıldı?
Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, , Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili de katıldı.

Dünyanın en geniş köprüsü
Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'na inşa edilen köprü, dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. Yatırım maliyeti 3 milyar dolar olan, 148 kilometre uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesimi üzerindeki köprünün, gidiş ve geliş istikametlerinde 4’er karayolu şeridi ile ortada 2 demiryolu şeridi olmak üzere toplam 10 ulaşım şeridi olacak. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473