banner564

Ankara’dan söz aldı

Bakan Sucuoğlu, KKTC’de yapılacak yeni hastaneye Türkiye’nin her türlü desteği vereceğini belirtti

Ankara’dan söz aldı
banner598

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ankara’da başta Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ’la olmak üzere önemli ve verimli görüşmeler yaptıklarını söyledi. 

KKTC sağlık alanıyla ilgili olarak Türkiye Sağlık Bakanı Akdağ’la tam bir mutabakat sağladıklarını belirten Sağlık Bakan Sucuoğlu, özellikle Lefkoşa’ya yeni hastane yapılması konusunun çok önemli olduğuna vurgu yaptı ve yeni hastaneye Türkiye’nin her türlü desteği vereceğini söyledi.
Ankara’daki temaslarını tamamlayarak yurda dönen Sucuoğlu, , Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu belirtti.
Sucuoğlu, Ankara’daki temaslarında Genel Sağlık Sigortası, Lefkoşa’ya yapılması düşünülen yeni hastane binası, doktor alanında yaşanan sıkıntılar, randevu sistemi, otomasyon sistemi ve sağlık çalışanlarının eğitimlerini kapsayan konuları ele aldıklarını ifade etti.

Yeni hastanenin yeri belli
Sucuoğlu hastane binası için BRT tesislerinin yanında 270 dönümlük bir araziyi Sağlık Bakanlığı olarak aldıklarını belirterek, günümüz koşullarına uygun çağdaş bir hastane binası yapma arzusunda olduklarını yineledi.
Sucuoğlu, yapılan proje çalışmalarında önümüzdeki 10 yılda yaşanacak olan nüfus artışına göre öngörü yaptıklarını, gerek öğrenci, gerekse turist sayısını göz önünde bulundurarak hareket edeceklerini belirtti
KKTC Sağlık Bakanlığı’nın tespit edeceği eksik branşlardaki doktor sıkıntısının giderilmesi için geçici olarak görevlendirmeler yapabileceklerini de söyleyen Türkiye Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık konusunun çok ciddi bir konu olduğunu, bu nedenle bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473