Diyalog Gazetesi
2020-12-13 04:19:32

İçindeki gücü açığa çıkar

Balin PALMER

13 Aralık 2020, 04:19

 Zihnin seni her zaman korumak isteyecektir. Dikkat etmen gerekenleri hatırlatacaktır. Geçmişte yaşadığın şeyleri bir kez daha yaşamaman için çaba gösterecektir. Yaşam alanını geniş değil tehlikelerden seni korumak adı altında dar tutacaktır. Zihnini öğrenmelisin. Zihnine gerçek görevini hatırlatmalısın. Zihnin seni kontrol eden olmamalıdır. Zihnin sen ihtiyaç duyduğunda sana gerekli olan bilgileri sunmak için burada bulunmaktadır. Sen kalbinle yaşamak için tasarlandın. O yüzden duymayı unuttuğun o sesi tekrar duymayı öğrenmelisin. Kalbinin sesini nasıl artırıp duyulacak hale getirebilirsin? Zihninin sesini iyice tanıyarak. Zihin kısıtlı, kuşkucu, sorgulayıcı, korumacı, savunmacı ve inanç sistemlerine sadık bir mekanizmadır. Bunlar tabi ki sana hizmet eder. Ancak otomatik pilotta çalışmaya alışmış zihinleri otomatik pilottan çıkarıp sadece manuel hale getirmek çok önemlidir. Kalbin her türlü deneyime açık olandır. Korku bilmez, kuşkucu değil, koşullarına güvenendir. Kendini bir şeye karşı koruma ihtiyacı yoktur, çünkü her şeyle bütün olduğunu bilendir. Sevgidir, şefkattir, huzurdur, anlayıştır, kendini seven ve sayandır, başkalarını seven ve sayandır. Korku nedir bilmez. Hayatı geniş yaşar, durmadan genişler ve hayatla ahenk içinde akar. Zihnin sesi ve kalbin sesi ikisi birbirinden çok farklı iki sestir. Bu iki sesi iyice birbirinden ayırmayı öğrenmelisin. Bu neden çok önemli bir noktadır? Çünkü kalbinin sesi, sevginin sesi olduğundan iki sesi de net duyacak şekilde farkındalığını artırmalısın. Bu farkındalık arttıkça, sevgi ne yapardı, sevgi ne derdi gibi soruların cevabını çok hızlı duymaya başlarsın ve hayatını ona göre en yüksek potansiyelinde gerçekleştirmeye ve o doğrultuda kararlar almaya başlarsın. Bu ses ayrımını daha da alışkanlık haline getirebilmen için yapman gereken önemli şeylerden biri meditasyondur. 
Meditasyonu sana uyacak şekilde hayatına al. Meditasyon her hangi bir şekilde olmak zorunda değildir sadece kendi yoluna güven ve sürecine izin ver. Kendi kalbine güven. Senin en yüce hayrına olacak olan bilgilerin, yolların önüne serileceğine güven. Bunun daha etkili bir şekilde olabilmesi için kendinle yalnız kalmayı alışkanlık haline getirmelisin. Herhangi bir noktada rezone etmediğin bilgiler olursa sadece oradan uzaklaş ve başka yola izin ver. Kimseye tapma ve yüceltme. Bunu yaptığında farkında ol. 
Unutma sen ve ben ayrımı diye bir şey yok. Herkes kendi yolunda aynı yolun yolcusu olarak vardır. Başkalarının bilgilerini al, dene, öğren ama her zaman kendi sesinin en yüksek ses olmasına dikkat et. Her zaman önce kendine sor. Kendinle olan ilişkin hayatındaki en önemli ilişki olmalıdır. Başka yerlerde meditasyon eğitimi dersleri öğretileri alsan bile, her daim kendinle yalnız ve sessizlik içinde çalışmayı da hayatına al. Kendine güven, kim olduğuna güven. Unutma ve hatırla sen Sevgi’nin kaynağının ta kendisisin.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.