Diyalog Gazetesi
2015-03-29 09:36:08

Kilo Almak İsteyenler İçin 9 Beslenme Önerisi

29 Mart 2015, 09:36

 Kahvaltıda çay yerine taze sıkılmış meyve suyunu tercih edin. Çay şekersiz tüketildiği sürece kalorisiz bir içecektir. Kahvaltıda 2 porsiyon meyve tüketmenizi önersem, 2 meyve ile karnınız doyar, kahvaltı yapmaya iştahınız kalmaz. 2 porsiyon meyveden alacağınız kaloriyi 1 bardak taze sıkılmış meyve suyundan da karşılayabilirsiniz. Tok tutucu özelliği neredeyse yok bile. Özellikle kırmızı renk meyve sularını tercih edin. En az 120 kalori cepte! 
 Sade mısır gevrekleri genelde iştah açan kahvaltılıklardır. Kahvaltıda 1 bardak süt ile tüketeceğiniz mısır gevreğinden 2 saat sonra tekrar kahvaltı ihtiyacı duyacaksınız. 1 su bardağı süt ile tüketeceğiniz 1 su bardağı mısır gevreği size 250 kalori sağlayacaktır. Kaloriler cepte! 
 Tahin- pekmez ikilisini kahvaltınızdan eksik etmeyin. Böylelilkle hem bağışıklık sisteminiz güçlenecek hemde sadece birkaç kaşıkla bol kalori almış olacaksanız. 1 yemek kaşığı tahin- pekmez ile 70 kalori cepte! 
 Ara öğünlerinizden birini kuru meyve- yağlı tohum ikilisine ayırın. 6 adet kuru kayısı ve yanında tüketeceğiniz 6 adet badem size kısa sürede bol kalori sağlayacaktır. 135 kalori cepte!
 Aralarda çay yerine süt ya da ayran tercih edin. 1 bardak süt ile 114, 1 bardak ayran ile 57 ekstra kalori cepte! 
 Kahve yerine sütlü kahve tercih edin. Yarım bardak süt ile 57 kalori cepte!
 Salatalarınız yeşilliklerden ibaret olmasın. İçerisine ekleyeceğiniz 1 orta boy mısır size 140, 2 parmak büyüklüğünde peynir 70 kalori sağlayacaktır. Ya da dilerseniz içerisine 1 orta boy haşlanmış patates ekleyerek 70 ekstra kalori alabilirsiniz. Tümü ile 280 kalori cepte!
 Yemeklerinize ya da salatalarınıza ekleyeceğiniz sirke ya da yemeklerinizin yanında tüketeceğiniz turşu iştahınızı açacak, daha fazla yemek yemenizi sağlayacaktır. Ekstra kaloriler cepte!
 Su tüketimi öğünlerle birlikte değil, öğün aralarında olmalıdır. Su kalorisiz bir içecektir ancak iştahınızı baskılar. Öğünlerden uzak bol su ile kaloriler cepte! 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.