banner564

40 ölü 400 yaralı

Gazze'de İsrail saldırıları başladığından bu yana en kanlı gün yaşandı

40 ölü 400 yaralı
banner598
Gazze’de İsrail’in düzenlediği bombardımanda 40 kişi yaşamını yitirdi, 400 civarında yaralı var. Gazze’nin Şecaiye bölgesinden binlerce Filistinli kaçmaya başladı.  AFP muhabirinin bölgeden bildirdiği habere göre ağır bombardımanın ardından sokaklarda ölülerin artması üzerine panikleyen halk, bölgeyi terk etmeye çalışıyor. Yoğun ateş nedeniyle ambulansların giremediği bölgede çok sayıda yaralının mahsur kaldığı ve tedavi göremediği gelen bilgiler arasında.
Hamas'ın kabul ettiği Kızılhaç Örgütü'nün "ölü ve yaralıların hastanelere taşınması" için önerdiği iki saatlik ateşkes teklifinin İsrail tarafından da kabul edildiği bildirildi.

Filistinli kameraman yaşamını yitirdi
İsrail'in yoğun bombardımana tuttuğu Gazze'nin Şecaiye bölgesinde hayatını kaybeden arasında bir gazetecinin de bulunduğu öğrenildi.  AFP'nin haberine göre Filistinli kameraman Halid Hamad saldırılarda hayatını kaybetti. Aynı zamanda İsrail ordusu Gazze'de bir ambulansı hedef aldı ve bir sağlık görevlisi öldü. İsrail ordusu, Gazze sınırındaki tünellere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. İsrailli askeri yetkililer, şu ana kadar 34 tünelden 12'den fazlasının imha edildiğini bildirirken, AFP’nin haberine göre 13’üncü gününe gire operasyonda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 364’e çıktı. Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in başlattığı askeri operasyonun 13'üncü gününde,  49 kişinin öldüğünü, 314 kişinin yaralandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473