banner564

Altın ve Gümüş Dinar

Irak ve Suriye'de geniş bir bölgeyi kontrolü altında tutan terör örgütü IŞİD kendi parasını basmaya hazırlanıyor

Altın ve Gümüş Dinar
banner598
Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u elinde bulunduran terör örgütü IŞİD'in kendi merkez bankasını kurmak için harekete geçtiği iddia edildi.
IŞİD'in altın ve gümüş madeni paraları birkaç hafta içerisinde Musul'da bir camiide tanıtacağı ileri sürüldü. Para birimi olarak "Dinar"ı seçen IŞİD, Dört Halife döneminde Hz Osman zamanında basılan altın ve gümüş madeni dinarları örnek alacağı belirtildi. Terör örgütü IŞİD'in yakında tanıtımını yapacağı altın madeni dinar 4.3 gram, gümüş madeni dinar ise 3 gram ağırlığında olacak.
IŞİD'in basacağı madeni paraların bir yüzünde İslami bir mesaj, diğer yüzünde ise, paranın basılış tarihi ve ülkeyi yöneten liderin ismi yer alacak.
Terör örgütü IŞİD, ismini "İslam Devleti" olarak değiştirmiş, Ebubekir el Bağdadi'yi ise halife ilan etmişti. IŞİD, Irak ve Suriye'de ele geçirdiği petrol ve gaz yataklarından sağladığı petrol ve gazı karaborsada satıyor. IŞİD'in bu sayede günlük 1 milyon dolar gelir elde ettiği belirtiliyor. IŞİD'in bu yıl rehinelerden ise, 20 milyon dolar gelir elde ettiği ileri sürülüyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473