banner564

Bir gecede sekiz çocuk

İsrail’in kara harekâtı Gazze’ye cehennemi yaşattı

Bir gecede sekiz çocuk
banner598
İnsani yardımlara geçit vermek için ilan edilen beş saatlik ateşkesin bitmesinin ardından karşılıklı roket ve füze saldırıları yeniden ama çok daha şiddetli başlarken Gazze’nin kuzeyinde Beyt Hanun bölgesinde İsrail, tünelleri vurmak için tanklar eşliğinde sınırı geçti. Şiddetli bir direnişle karşılaşan İsrail  top, tank ve gemilerle üç koldan saldırıları yoğunlaştırdı. İsrail, kara harekâtına gerekçe olarak 13 militanın tünelden İsrail’e sızma girişimini gösterdi.  İsrail kara harekâtı sırasında 4 tünelin vurulduğunu, 17 militanın öldürüldüğünü ve 13 militanın teslim olduğunu açıklarken Başbakan Binyamin Netanyahu tünelleri hava operasyonu ile yok etmenin mümkün olmadığını ve karadan askerlerin girmeye başladığını duyurdu.  İsrail ordusu ilk kaybını Beyt Hanun’un kuzeyinde verdi. 

Sivil katliamnına dönüştü
Kuzeyde Beyt Hanun ve Lahya Lahya, doğuda Kanunus ve Kerim Ebu Salim, güneyde Refah’ta hareketlilik artarken Gazze kenti de olağanüstü bir gece yaşadı. İftar sonrası Gazze’nin Mina sahilinde Türkiye’nin mali desteği ile yenilen limandan İsrail’e fırlatılan üç rokete 10 dakika geçmeden Akdeniz’de İsrail ordusuna ait gemilerden ateş açılmasıyla başlayan savaş hali saatlerce sürdü. İsrail Savunma Bakanlığı’na yakın kaynaklardan gelen bir bilgi üzerine limanın yanındaki üç oteldeki gazeteciler tahliye edildi. Gece yoğunlaşan İsrail tank ve topçu ateşi yine sivil katliamına yol açtı. Gazze’nin güneyinde ikisi kardeş 2, 4, 7 ve 13 yaşlarındaki 4 çocuk İsrail saldırısında can verdi. Ülkenin kuzeyindeki Beyt Hanun kentinde ise bir evin vurulması sonucu yine dördü çocuk 8 kişilik Ebu Cerad ailesi yok oldu. 

12'nci günde can kaybı 316'ya çıktı
Kara harekâtının başlamasından sonra Filistinlilerin can kaybı 50’yi geçti. 12'nci gününe giren saldırılarda ise toplam can kaybı 316 oldu. Bu arada, BM Genel Sekteri Ban Ki-mun,  Ortadoğu turuna çıktı. Ban’ın Gazze’ye gidip gitmeyeceğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474