banner564

“Cevabımız sert olacak”

İsrail polisi, Kudüs'teki Sinagoga saldırı düzenlendiğini, ikisi saldırgan 6 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı

“Cevabımız sert olacak”
banner598
İsrail polisi, Kudüs'teki Sinagoga saldırı düzenlendiğini ve 6 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıyı düzenleyen 2 Filistinli polis tarafından öldürülürken, Sinagogdaki 4 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda da yaralı var.
Açıklamayı yapan İsrail polisi, 4 Yahudinin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin de yaralandığını duyurdu. Kudüs'teki sinagoga balta ve bıçaklarla saldıran iki saldırgan da, İsrail polisi tarafından olay yerinde öldürüldü.
İsrail polisi üçüncü bir saldırganın ise kaçtığını ve yakalanması için operasyon başlatıldığını belirtti. Polisin verdiği bilgiye göre, Sinangoga gelen iki kişi, burada dua edenlere balta ve silahla saldırdı. İsrail polisi saldırganların Batı Kudüs'ten geldiğini açıkladı. 
Saldırı sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu güvenlik kabinesini acil toplantıya çağırdı. Natenyahu, İsrail'in cevabının çok sert olacağını söyledi.

'Hamas ve Filistin sorumlu' 
İsrali Başbakanı Natenyahu  saldırıdan Hamas ve Filistin lideri Mahmud Abbas'ı sorumlu tuttu. Natenyahu, Hamas ve Abbas'ın kışkırtıcı açıklamaları sonucu saldırıların düzenlendiğini iddia etti.

Hamas'tan açıklama 
Hamas ise, Kudüs'te sinagoga balta ve bıçaklarla düzenlenen saldırının, İsrail'in işgalinin bir sonucu olduğunu belirtti. 


Abbas'tan kınama
Filistin yönetimi, Kudüs'te sinagoga balta ve bıçakla düzenlenen saldırıda 4 İsraillinin öldürülmesi ve 7'sinin yaralanmasını kınadı. 

Türk Dışişleri'nden kınama 
İsrail'deki sinagog saldırısıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan da yazılı açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Kutsal mekanlara yapılan saldırıları kınıyoruz. Son yapılan saldırının hiçbir mazereti olamaz" denildi.

Kerry'den kınama 
Kudüs'teki saldırı sonrası ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Başbakanı Natenyahu'yu arayarak başsağlığı diledi ve saldırıyı kınadı.

İsrail gazetesi Haaretz, telefon görüşmesinde Natenyahu'nun Hamas ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı suçladığı belirtildi. Natenyahu'ya göre, Abbas'ın kışkırtması sonucu bu saldırı gerçekleşti.

Arap şoför asılı bulundu 
Sinagog saldırısı  Batı Kudüs'te bir İsrailli Arab şoförün, otobüsünde asılmış bir halde bulunmasının ardından gerçekleşti.
Kudüs'te Arap şoför Yusuf Hasan el Ramuni dün otobüsünde asılmış halde bulunmuştu. Aşırı sağcı Yahudilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmek için kampanya başlatmalarıyla Kudüs'te karşılıklı saldırılar ve protestolar yaşanıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473