banner564

Dünyaya barış diledi

Papa Noel dolayısıyla yaptığı konuşmada çeşitli çatışma ve afet bölgelerine dikkat çekti

Dünyaya barış diledi
banner598

Papa seçildikten sonra önceki gün ilk kez bir Noel ayinini yöneten Papa Franciscus, dün de Aziz Petrus Bazilikası'nın, aynı ismi taşıyan meydanına bakan locasından yaptığı geleneksel “Urbi et Orbi” konuşmasında, Suriye ile Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki çatışma ortamı, Ortadoğu Barış Süreci, insan kaçakçılığı ve Lampedusa’da yaşanan kaçak göçmen faciası gibi pek çok konuya değindi.

“Suriye’deki çatışma Goldenbahis çok fazla can aldı” diyen Papa, 7 Eylül’de yapılan Suriye’de Barış Duası’nın yarattığı birlik etkisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Suriye için acil yardım çağrısı yapan PapaFranciscus, “Tanrı’nın, Suriye halkına yeni acılar yaşatmaması için dua etmeye devam ediyoruz. Çatışmanın tarafları şiddete son vererek, insani yardım erişimini sağlamalı. Diğer dinlere inananlarla Suriye’de barış için dua edelim” diye konuştu.

Papa mesajında, Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan ve Nijerya gibi ülkeler için de barış dilerken, Irak’ta can alan saldırıların devam ettiğine dikkati çekti. Katolik aleminin ruhani lideri, İsrailliler ve Filistinliler arasındaki barış görüşmesinin de başarılı bir sonuca ulaşmasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2013, 02:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474