banner564

Dünyaya bir şeyler oluyor

Güney Asya ve Japonya’nın ardından, Avrupa’nın neredeyse tamamı aşırı sıcaktan kavruluyor, Arabistan’a ise ağustosta kar yağıyor

Dünyaya bir şeyler oluyor
banner598

Güney Asya ve Japonya’nın ardından, Avrupa’nın neredeyse tamamı da aşırı sıcak havalarla kavruluyor. Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasıyla, bazı Avrupa ülkelerinde derecelerin 47 dereceyi göstermesi bekleniyor.
‘Yoksul kıta’ Afrika, yüzyıllarca kendisini sömüren ‘zengin kıta’ Avrupa’ya gönderdiği sıcak hava dalgasıyla sonunda yapacağını yaptı. Afrika üzerinden gelen aşırı sıcak hava dalgası, son birkaç gündür Avrupa’yı tam anlamıyla kavuruyor. İspanya ve Portekiz’de dün Avrupa tarihinin sıcaklık rekorunun kırılması bekleniyor. Avrupa’nın sıcaklık rekoru, Temmuz 1977’de 48 derece ile Yunanistan’ın başkenti Atina’da kırılmıştı. İspanya’nın ve Portekiz’in güneyinde dün sıcaklıkların 47 dereceyi geçmesi ve eski rekoru en azından ‘egale’ etmesi bekleniyor. Meteogroup isimli hava durumu tahmin şirketi, Avrupa’da bugün tarihin en yüksek sıcaklık rekoru kırılma ihtimalinin yüzde 40 olduğunu açıkladı. Portekiz’de gece sıcaklıklarının bile ülke genelinde ortalama 25-30 derece olması bekleniyor. Fransa’da özellikle başkent Paris’te çok sayıda yaşlının aşırı sıcak nedeniyle hastanelere kaldırıldığı açıklanırken, İtalya’da turistlerin yoğun olduğu başkent Roma, Floransa ve Venedik kentlerinde de sıcaklıklar oldukça bunaltıcı. Kısa süre önce Atina yakınlarında çıkan orman yangınları nedeniyle yaklaşık 80 kişi hayatını kaybetmişti.

Suudi Arabistan’a kar yağdı
Öte yandan Suudi Arabistan'ın Hamis Muşayt kentine kar yağdı, görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Suudi Arabistan’ın Asir Bölgesi’nde bulunan Hamis Muşayt kentinde bugün başlayan sağanak yağış daha sonrasında kara dönüştü. Çöl ikliminin hakim olduğu ülkede yağan kar, şaşkınlığa yol açtı. Vatandaşlar ise karla kaplanmış sokakların görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474