banner564

Eğitime ara verildi

Kahire Üniversitesi yakınlarında yeni bir patlama meydana geldi

Eğitime ara verildi
banner598

Mısır'da daha önce 1 tuğgeneralin öldüğü 5 kişinin yaralandığı Kahire Üniversitesi yakınlarında, yeni bir patlama meydana geldi.

Kahire Üniversitesi'nin bulunduğu Nahda Meydanı yakınlarında, dün öğleden sonra yeni bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın el yapımı ilkel bir bombanın infilakı sonucu gerçekleştiği, olayda henüz ölen ve yaralananın olup olmadığının bilinmediği belirtildi.

Olay yerinde incelemelerini yoğunlaştıran güvenlik güçlerinin buldukları başka bir bombayı da patlamadan imha ettikleri ifade edildi.

Öte yandan daha önce mühendislik fakültesi önünde meydana gelen ve 1 generalin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı patlamanın ardından üniversitenin tüm bölümlerinde ve yakın çevredeki okullarda eğitime geçici olarak ara verildiği bildirildi.

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Giza'daki Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önüne bırakılan iki patlayıcının infilak etmesi sonucu Tuğgeneral Tarık el-Mercavi'nin hayatını kaybettiği ve Giza Emniyet Müdür Yardımcısı Tümgeneral Abdurrauf es-Sayrafi'nin de aralarında bulunduğu 5 subayın yaralandığı belirtilmişti.

Mısır emniyetinde rütbeler, orduda olduğu gibi düzenleniyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473