banner564

Erivan ayakta

Ermenistan’da, eylemler yeniden şiddetlenirken birçok ulaşım noktası kapatıldı

Erivan ayakta
banner598

 Ermenistan'da Parlamento'daki oylamada yeni başbakan seçilemedi.. Muhalefet lideri Paşinyan, yeterli oy alamadı. Yandaşlarına grev ve sivil itaatsizlik çağrısı yaptı. Göstericiler başkent Erivan'a açılan bazı yolları ve havaalanına giden yolu kapattı. Reuters'ın duyurduğu son dakika haberine göre de, Ermenistan hükümetinden yapılan açıklamada, bu hafta içerisinde ülkedeki olaylara politik bir çözüm bulmak için iktidar ve muhalefet partilerin görüşmelere başlaması talep edildi.

Ermenistan Parlamentosu'ndaki oylamada 45 vekilin oyunu alabilen muhalefet lideri Paşinyan Başbakanlık için gerekli 53 sayısına ulaşamamıştı.. Orada da tıkanıklık aşılamayınca, Ermeni muhalif lider grev çağrısı yaptı. Yandaşları da o çağrıya yanıt verdi. Bu çağrının ardından göstericiler havaalanına giden yolu kapatırken, kent merkezine açılan yol ve kavşaklar da kapatıldı. Öğrenciler de başkent Erivan'da yürüyüşe başladı.

İstanbul- Erivan uçak seferi iptal edildi  
Ermenistan başkenti Erivan havalimanı “Evarknots” sabah saatlerinden itibaren muhalif göstericiler tarafından bloke edildiği için Atlasglobal Havayolları'na ait İstanbul-Erivan seferi yapılamadı. Havayolu şirketinden gerekçe gösterilmeden uçuşun bugün gerçekleştirilemeyeceği yolculara duyuruldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474