banner564

Fiyatı 500 bin dolar

Sibirya’da dağlara düşen kalp şeklindeki 4,5 milyar yaşındaki meteor satışa çıktı

Fiyatı 500 bin dolar
banner598

 Sibirya’da dağlara düşen kalp şeklindeki 4,5 milyar yaşındaki meteor satışa çıktı. Meteor parçasının 300 bin dolar ile 500 bin dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyor.

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki dağlara düşen 4,5 milyar yıllık kalp şeklindeki meteor satışa çıktı. Taşın kalp şeklinde olmasından dolayı 14 Şubat Sevgililer Günü’nde satılacağı açıklandı. Taşın ihale üzerinden satışını üstlenen “Christie's” müzayede evi, kalp şeklindeki meteorun haricinde aynı bölgede bulunana 40'a yakın meteor taşını 6-14 Şubat arasında satışa sunacak.
Kalp şeklindeki meteor, 12 Şubat 1947 yılında Sovyetler Birliği zamanında atmosfere girip parçalanarak kalp şeklini almış, Sibirya'nın Sihote-Alin bölgesine düşmüştü. Atmosferin etkisiyle yüzlerce parçaya ayrılan meteorun parçaları Rus jeologlar tarafından 5 gün içinde toplanmış, taşların içeriğinin yüzde 94 demir, yüzde 5,5 nikel ve yüzde 0,38 kobalt olduğu saptanmıştı.
Olaya şahit olan Korney Shvets, 1996 yılında Amerikan basınına verdiği mülakatta olayı şöyle aktarmıştı:
“Bir kütlenin arkasından ateş saçarak aşağı doğru süzüldüğünü gördük. O zaman annem ve kardeşimle fırında çalışıyorduk ve fırının camlarının sallandığını hatırlıyorum. O zamanlar 17 yaşındaydım. Gördüğümüz şeyin ABD'nin atom bombası olduğunu sandık ve çok korktuk. Çünkü 2 yıl önce Hiroşima'ya atom bombası atılmıştı.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473