banner564

Yeşil montlu adam aranıyor

Lefkoşa Mezarlığı’nda birkaç ay önce görülen bir süre kesildikten sonra yeniden başlayan hırsızlık olayı polisi alarma geçirdi

Yeşil montlu adam aranıyor
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Lefkoşa Mezarlığı yine hırsızların meskeni oldu. 2018 yılı Kasım ve Aralık aylarında mezarlıkta yaşanan hırsızlık olayları, İbrahim Şahin isimli 67 yaşındaki zanlının yakalanması ile bir süreliğine durulurken,  dün itibari ile soygunlar yeniden başladı.
Bu defaki mağdurlar Öztan Özatay’ın kabrini ziyaret eden aile yakınları oldu. Mezarlık civarında araçlarını park eden aile yakınları, anma töreni esnasında soyuldu. Şapkalı ve montlu erkek bir şahıs, Gülten Hazır ve bir yakınına ait araçtan cüzdan çaldı. 
Kendisine ve bir yakınına ait cüzdanları çalınan Gülten Hazır, yaşananları Diyalog’a anlattı. 
Hazır, söz konusu kişiyi aracın kapısını açtığını gördüklerini ancak cüzdanların çalınmış olabileceğini düşünmediklerini söyledi. 

Karanfil aldı, kaçtı
Hırsızın başında şapka, üstünde yeşil mont olduğunu söyleyen Gülten Hazır, şöyle devam etti:
“Özatay’ın teyzesiyim ve anma töreni için mezarlığı geldik. Mezarın başındayken aracımızın yanında bir adam gördüm. Kareli yeşil bir mont giyiyordu, yeşil bir şapka takıyordu. Aracın kapısını açtığını gördüm. O tarafa gitmeye başladık. O esnada kapıyı kapattı ve kaçmaya başladı. Biraz uzaklaşınca bir mezarlıktan karanfil aldığını ve ilerlemeye devam ettiğini gördük. Özhan adama yetişti ve ‘bir şey mi arıyordunuz’ diye sordu ama adam ses etmedi ve kaçtı. Daha sonra gidip aracı kontrol ettik.
Cüzdanlarımızın çalındığını fark ettik. Cüzdanların olmadığını görünce mezarlık görevlilerine durumu bildirdik. Sonra polisler geldi herkes seferber oldu ancak adam bulunamadı.”

Aybar: Benzer vakalar oldu
Lefkoşa Türk Belediyesi Mezarlık Sorumlusu Hasan Aybar ise olayın 10.30 sıralarında gerçekleştiğini ifade etti. Anma töreni için mezarlıkta bulunan vatandaşların durumu kendisine bildirdiğini söyleyen Aybar, yakın zamanda benzer olayların yaşandığını, olayla ilgili yakalanan hırsızın fotoğraflarının kendilerinde bulunduğunu belirterek, “Mağdur kişilere hırsızın fotoğrafını gösterdik. Fotoğrafın mağdur kişilere gösterilmesi ile olayın aynı kişi tarafından gerçekleştirildiğini öğrendik. Polise haber verdik ve mezarlık içerisinde büyük bir arama seferberliği yaptık” dedi.
Söz konusu kişinin bulunamadığını ve yaşanan olay sonrasında üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Aybar, polis ekiplerine bu konuda güvendiğini ve kısa sürede zanlının yakalanacağına inandıklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473