banner564

Müzakereler hareketlenecek

CTP milletvekili Akansoy, Çavuşoğlu’nun ziyaretinde Türk tarafında genel olarak uzlaşının sağlandığını belirtti 

Müzakereler hareketlenecek
banner598

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kıbrıs sorunu ve hükümet icraatları hakkında yurttaşları bilgilendirmek için başlattığı köy toplantılarına Serdarlı’yla devam etti.

Verilen bilgiye göre, Serdarlı’daki halk toplantısında Sağlık Bakanı Filiz Besim, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, milletvekilleri Asım Akansoy ve Salahi Şahiner konuşma yaptı, vatandaşları bilgilendirerek soruları yanıtladı. Yaklaşık üç saat süren toplantının açılış konuşmasını ise Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp yaptı.

Federal Kıbrıs üzerinden 
Toplantıda ilk sözü alan CTP Kıbrıs Çalışma Grubu üyesi, milletvekili Asım Akansoy, Kıbrıs sorununda son günlerde yaşanan gelişmeleri ve değerlendirmelerini aktardı. Akansoy, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun son gelişinde partiler ve Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeye değinerek, “Türk tarafında genel olarak uzlaşının sağlandığını” belirtti.
Toplumsal bütünlüğü koruyabilmek adına Kıbrıs müzakerelerinin BM çerçevesinde devam edeceğini, Türk tarafı olarak siyasi eşitliğin asla tartıştırılmayacağını, bundan sonraki sürecin sonuç odaklı olacağını ve bitirilmek üzere masaya oturulmasını açıkladıklarını belirten Akansoy, Rum tarafının doğal gaz konusundaki tek taraflı girişimlerini de kabul etmediklerini, Kıbrıslı Türklerin de görüşlerinin yer alması gerektiğini, bunun yanında Türkiye’nin haklarına da saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Müzakerelerin Haziran ayında hareketlenmesini beklediklerini ifade eden Akansoy, raporlara da yansıdığı gibi Kıbrıs sorununda son yıllarda eşsiz ilerlemeler olduğunu ifade etti. 


Tüm çocuklara diş taraması
Sağlık Bakanı Filiz Besim de, hükümetin 12 aylık hizmet süresinde sağlık alanında hayata geçirdiklerini anlattı.
 “Bu nedenle 16 sağlık merkezini, ana-çocuk sağlık merkezi şeklinde yapılandırmaya çalışıyoruz” diyen Besim, Serdarlı’da ilkokul birinci sınıf bütün çocukların bakanlığın diş taramasından geçeceğini söyledi.

Şahali: Çok yakında ödenecek
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ise, hükümetin bir yıllık sürede tarım alanında attığı adımları anlattı. Şahali, kuraklık ödemelerinin yaklaşık yarısının geçtiğimiz yıl yapıldığını geri kalan kısmın ise bir seferde önümüzdeki en kısa dönemde ödeneceğini belirtti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474