banner564

Alkışlıyoruz

Ciklos ‘ölüm yolunu’ tamir etmeye para yok Özelde sendikalaşan herkese ayda 750’şer TL

Alkışlıyoruz
banner598

 Sendikalı belediye çalışanlarının Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı primlerini yıllardan beri tahsil edemeyen ve bunun için herhangi bir yaptırım uygulamayan Çalışma Bakanlığı, diğer yandan özel sektörde sendikalaşmayı teşvik amacıyla KKTC vatandaşı her çalışana ayda 750 lira katkı vermeye çalışıyor.
   Geçtiğimiz Aralık ayında 4 gencimizin hayatına mal olan Girne-Ciklos mevkiinde 100 metrelik yolun yapımı için ‘parasızlıktan’ söz eden ve yolu tek şeride düşüren hükümetin, diğer yandan ‘kaynak bolluğu’ yüzünden böylesi bir harekete girişmesi, ekonomik çevrelerde ciddi endişelere yol açtı.
   Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Fersin Tatar da dün meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’e yönelik sert eleştirilerde bulundu.
   Tatar şöyle dedi:
“Sayın Zeki Çeler’in kendi projesi olarak özel sektörde sendikalaşma girişimi için attığı adımlar tartışıldı mı? Gerçekten amacına yönelik mi? Yabancılardan kesilen para bir fonda birikiyor.
Bu fonun amacına yönelik kullanılması lazım; yerli istihdamın teşviki için kullanabilirsiniz. 
Özel sektörde iki yıllığına her çalışana 750 TL verilmesi acaba doğru mu? Sırf özel sektörde sendikalaşma sağlamak için atılmak istenen bu adım şeffaf mı ve bu tartışıldı mı?”

Çeler: Rahatsızlık duymalarını anlayamadım

   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de, ek maaş desteği projesinin yaklaşık 4 aydır konuşulduğunu ifade ederek, bu ek maaş desteğinin bir zorunluluğu olmadığını vurguladı. 
Çeler, bu konuda bazı işverenlerin rahatsızlık duymasını anlayamadığını belirterek, tüzük hakkında bilgiler verdi. 
   Yerel işgücünün ekonomiye katılmasının önemine işaret eden Çeler, özel sektör sendikacılığının, başka bir şeyle karıştırılmaması gerektiğini kaydetti. 
   Konu hakkında Başsavcılık görüşü alındığını vurgulayan Çeler, 350 milyon doların her yıl bu ülkeden gitmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473