banner564

Fransa'ya düşen yolcu uçağına ait kara kutu bulundu

Germanwings havayolu şirketine ait Airbus uçağı, Fransa'da Güney Alpler üzerinde seyir halindeyken 150 yolcu ve mürettebatıyla birlikte düştü, kurtulan olmadı

Fransa'ya düşen yolcu uçağına ait kara kutu bulundu
banner598
Lufthansa şirketine bağlı Germanwings havayollarına ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Fransa’nın güneyindeki Alp Dağları'nda bir kayak merkezi yakınlarında düştü. İspanya’nın Barselona kentinden kalkarak Almanya’nın Dusseldorf şehrine giden uçakta bulunan 142 yolcu ve 6 mürettebatın hepsi hayatını kaybetti.
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Lufthansa Havayolları'na ait GermanWings havayolu şirketinin Fransa'nın güneyinde düşen Airbus A320 tipi uçağının karakutularından birinin bulunduğunu bildirdi.
Cazeneuve, Almanya'nın Paris Büyükelçisi Susanne Wasum-Rainer ve Sosyalist Parti'nin (PS) bölge milletvekili Christophe Castaner ile İspanya'nın Barselona kentinden Almanya'nın Düsseldorf kentine giderken Fransa'nın güneyinde İtalya sınırına yakın Barcelonette bölgesinde düşen uçağın enkazının bulunduğu bölgeye gitti.
Bakan Cazeneuve burada yaptığı açıklamada, uçakta 144 yolcu ve 6 mürettebat bulunduğunu doğrulayarak, enkaza ulaşma çalışmalarında 300 itfaiye ve jandarmanın görevlendirildiğini, 10 helikopter ve 1 askeri uçağın çalışmalarda kullanıldığını bildirdi.
Cazeneuve, kazanın son derece trajik olduğunun altını çizerek, "Kazanın enkazından sağ çıkma ihtimali yok denecek kadar az" ifadesini kullandı.

“Manzara korkunçtu”
Diğer taraftan PS Milletvekili Castaner ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, helikopterle enkazın üzerinden geçtiklerini ve manzaranın korkunç olduğunu yazdı.
Castaner, "Uçak tamamen parçalanmıştı. Bölgede uçağın enkazından ve cesetlerden geriye hiçbir şey kalmamış gibi görünüyordu" ifadelerini kullandı.


Hollande: Enkaz oldukça güç bir bölgede 
Kazadan sonra açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande kazadan sağ kurtulan olmadığını söyledi. Hollande, enkazın yerinin tespit edildiğini ancak ulaşması oldukça güç bir bölgede olduğunu belirtti.

Havayolu CEO’su:  Nedeni bulmaya çalışıyoruz
Köln-Bonn Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Germanwings CEO'su Thomas Winkelmann, "Düşmeden önce sekiz dakika boyunca sinyal alınamadı. Uçağın hangi sebeple alçaldığını bilmiyoruz. Uçağın düşme nedenini bir an önce bulmaya çalışacağız. Yolcular arasında iki bebek vardı. Uçağın son kontrolleri Lufthansa tarafından yapıldı. Uçağın kaptanı 10 yıllık tecrübesi olan bir kaptandı. Airbus uçağıyla 6 bin saatlik tecrübesi olan bir pilottu. Uçak 1991'den beri kullanılıyordu" dedi.

“İsimleri açıklayamıyoruz”
Winkelmann, "Acil durum sinyaliyle ilgili yeni bir bilgi veremiyoruz. Bir sinyal verildiğini doğrulamıyoruz. Uçaktaki yolcuların listesi önümüzde... Ancak gizlilik sebebiyle açıklamıyoruz. Önce ailelerine bildireceğiz" dedi.

“Uçakta Türkler de vardı”
Kazanın ardından yapılan ortak basın açıklamasında ise Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile İspanya Kralı IV. Felipe, uçakta Alman ve İspanyol yolcuların yanı sıra Türklerin de olduğunu söyledi.
Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel'i telefonda arayarak bilgi paylaştığı da bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474