banner564

Halk öfkeli

Ekonomik ve siyasi krizlerle boğuşan Filistin'de, Mahmud Abbas’ın 50 milyon dolara mal olacak başkanlık sarayı yaptırması tepkiyle karşılandı

Halk öfkeli
banner598
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah kentinde 44 dönümlük arazide yapılan ve kaba inşaatının 13 milyon dolar tuttuğu aktarılan başkanlık sarayının yapılmasını halkın eleştirdiği ifade ediliyor.
Gazze sorununun yanında ekonomik ve siyasi krizlerle boğuşan Filistin'in özellikle yurtdışından gelen uluslararası yardım fonları ve İsrail'in ödediği bazı gümrük vergileriyle ayakta durduğu biliniyor. İsrail'in uyguladığı ambargo ve baskılar neticesinde yaklaşık 500 bin gencin işsiz olduğu açıklanan Filistin'de, yeni saraya harcanan masrafın özellikle gençleri öfkelendirdiği basına yansıdı. 
Toplam 44 dönümlük araziye yapılan sarayın kaba inşaatının 13 milyon dolar olduğu resmi kaynaklar tarafından daha önce doğrulanmıştı. Sarayın iç döşeme, peyzaj, yapılacak iki yeni helikopter pisti, alınacak yeni araçlar, kurulacak yeni teknolojik sistemle ve diğer masraflarla birlikte yaklaşık 50 milyon dolar, (150 milyon Türk Lirası) olacağı tahmin ediliyor. 
Yapılan resmi açıklamada, inşa edilen sarayın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın kişisel mülkiyeti olmayacağı, Filistin Yönetimi’ne ait olarak hizmet vereceği ve dünya liderlerinin bu sarayda ağırlanacağı ifade ediliyor. Saray'ın yapımını destekleyenler, Filistin devletinin yakında kurulacağını ve bunun da bir işaret olduğunu belirterek İsrail destekçilerinin böyle bir inşaata karşı çıktığını savunuyor. Yeni yapılan saraya karşı çıkanlar ise birçok işsiz genç, okul olmayan bölge ve binlerce fakir aile varken böyle bir bina yapmanın; ancak yapılan yolsuzlukları örtmeyle izah edilebileceğini ileri sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473