banner564

İki fidan uğurlandı

Beytüşşebap’ta, teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen 23 yaşındaki Ali Çakar ile 26 yaşındaki Mehmet Ali Bozkurt, memleketlerinde toprağa verildi

İki fidan uğurlandı
banner598

 

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, teröristlerce güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar'ın cenazesi, Saimbeyli ilçesinde, 26 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt ise memleketi Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit Çakar'ın naaşı, Adana Asker Hastanesi morgundan askeri helikopterle, Saimbeyli ilçesindeki Türk bayrağı asılı baba evine getirildi. 
Cenaze aracının arka kapısının açılmasıyla birlikte şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları gözyaşına hakim olamadı.
İki yıl önce uzman çavuşluktan ayrıldığı belirtilen şehidin ağabeyi Enver Çakar, "Biz dimdik ayaktayız. Kardeşim şehit oldu. Ne mutlu bize. Biz buradayız, gelsinler" dedi.
Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı namazın ardından ilçe mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca dün güvenlik güçlerine düzenlenen iki ayrı saldırıda 2 asker şehit olmuş, 8 asker ve bir geçici köy korucusu yaralanmıştı.


Kahta, Mehmet’ine ağladı
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt, memleketi Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit uzman çavuş Mehmet Ali Bozkurt'un cenazesi sabah saatlerinde helikopter ile önce Adıyaman Havalimanı'na ve buradan konvoy eşliğinde son kez Kahta'daki baba evine getirildi. Şehit uzman çavuş Mehmet Ali Bozkurt'un cenazesini burada babası Hacı, annesi Naile kendisi gibi Şırnak'ta vatani görevini yapan ve cenaze için izinli olarak gelen kardeşi Osman ile diğer kardeşleri ve yakınları gözyaşlarıyla karşıladı. Kürtçe, ağıtlar yakan ve cenaze aracına kapanan şehidin yakınları uzun süre gözyaşı döktü.
Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazından ardından kalabalık 'Kahrolsun PKK' sloganı attı. Şehit uzman çavuşun cenazesi daha sonra askerlerin omuzlarında defnedileceği mezara taşındı. Bu sırada şehit uzman çavuşun babası Hacı Bozkurt ile asker kardeşi Osman Bozkurt'u, Vali Mahmut Demirtaş ve milletvekilleri koluna girerek teselli etti. Şehit uzman çavuş daha sonra gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474