banner564

İkili ilişkiler konuşuldu

Beyaz Saray Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin açıklama yaptı

İkili ilişkiler konuşuldu
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. Suriye ve Irak’taki son gelişmelerin yanı sıra terörle mücadele konusunu ele alan iki lider, müttefiklik ruhuna uygun biçimde iş birliği ve koordinasyonu daha da artırma kararlılıklarını teyit etti. Beyaz Saray dün Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinde, iki liderin, NATO müttefiki olarak ortak çıkarların gelişimi ve ikili ilişkileri etkileyen konuların çözümü adına ülkeler arasındaki iş birliğini artırma noktasında desteklerini belirttiği açıklandı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığı hatırlatıldı.
Görüşmede "bölgesel gelişmeler ve Türkiye ile ABD arasındaki stratejik müttefikliğin" ele alındığı kaydedilen açıklamada, "İki lider, NATO ortağı olarak ortak çıkarların gelişimi ve ikili ilişkileri etkileyen konuların çözümü adına ülkeler arasındaki iş birliğini artırma noktasında desteklerini belirtti" ifadesine yer verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474