banner564

İstihbarat topluyorlar

İngiliz basını, SAS komandolarının Sincar Dağı çevresinde olduğunu yazdı

İstihbarat topluyorlar
banner598
İngiliz gazeteleri, İngiltere'nin terörle mücadelede en büyük gücü olan ünlü SAS komandolarının Sincar Dağı'nda istihbarat toplamalarını manşetlerine taşıdı. Bazı gazeteciler, İngiliz hükümetinin "Kuzey Irak'ta asker bulundurmayacağız" açıklamalarına gönderme yaparak, "SAS askerlerimiz zaten orada" ifadesiyle, Portekiz'de tatilden dönen İngiltere Başbakanı David Cameron'a karşılık verdiler. Bir ABD askeri timinin Ezidi göçmenlere yönelik kurtarma operasyonuna ilişkin değerlendirmesi yapmak için Sincar'a inip ayrıldığını yazan İngiliz basını, SAS komandolarının istihbarat toplamak için Sincar Dağı çevresinde faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.

Chinook helikopterleri Sincar'da... 
Telegraph gazetesi, İngiltere'nin Irak'taki Ticaret Müşaviri Emma Nicholson'ın ifadelerine dayanarak, SAS subaylarının ABD askerleriyle birlikte istihbarat toplama faaliyetinde bulunduklarını ve yaklaşık altı haftadır Irak'ta olduklarını bildirdi. Guardian gazetesi ise, "ABD, göçmen kurtarmayı değerlendirirken SAS askerleri Irak'a gönderildi" başlığını kullandı. ABD yönetimindeki Sincar Dağı'ndaki binlerce Ezidi’yi kurtarma operasyonundan önce İngiliz SAS askerlerinin Kuzey Irak'ta kullanıldığını yazan The Guardian, SAS askerlerinin Sincar Dağı yakınlarına konuşlandırıldığını yazdı. Gazete, ABD'nin bölgeye asker göndermeyi de düşünebileceğini yazdı. Haberde İngiliz kuvvetlerinin kurtarma operasyonunda kullanmak üzere 55 asker taşıyabilen dört personelli, saatte 185 mil yapan Chinook helikopterlerini Sincar'a gönderdiği belirtildi.

Cameron operasyon planını askıya aldı
Ancak ABD'nin Sincar Dağı'ndaki durumun "korkulduğu kadar kötü olmadığını" açıklamasının ardından İngiltere Başbakanı Cameron'ın da bölgedeki mültecilerin kurtarılmasına yönelik operasyon planlarını askıya aldığı belirtildi. Cameron , 30 bin mültecinin mahsur kaldığı Sincar Dağı'na düzenlenebilecek bir kurtarma operasyonunda İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait Chinook helikopterlerinin de katılabileceğini söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474