banner564

‘Tek aday’ istiyor

Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında kongreye yönelik mesajlar verdi

‘Tek aday’ istiyor
banner598
    Türkiye’nin 12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son kez partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Başbakan Erdoğan'ın ağırlıklı gündem maddesi, 27 Ağustos'ta yapılacak olağanüstü kongreydi. 
   Başbakan, teşkilatı ''Hırs bizden uzak olsun'' sözüyle uyardı. Erdoğan, ''Yeni Türkiye'de bir arzumuz var, yeni bir muhalefet. Çünkü yeni Türkiye'ye yeni bir muhalefet yakışır. Artık bu kaçınılmaz hale gelmiştir'' ifadesini kullandı. Başbakan, 15'inden sonra Başbakanlık görevinden istifa etmesi gerektiğini söyleyenlere de, ''Ya git işine bak ya. Bunlar kılavuzu falan kaybettikleri için ne yapacaklarını bilmiyorlar'' sözleriyle yanıt verdi.
   Erdoğan, bu toplantıyı son derece anlamlı bir yıl dönümünde gerçekleştirdiklerini belirterek, 14 Ağustos 2014'ün, 13 yıl önce Ankara'da AK Parti'nin kuruluşunu ilan ettikleri gün olduğunu söyledi. 

'Sarsılmadan bugünlere kadar geldik'

   Erdoğan, geride kalan 13 yılda çok zor ve meşakkatli dönemlerden geçtiklerine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
   "Daha partimize kurulduğu andan itibaren arka arkaya davalar açıldı. Biz Türkiye'yi dolaşırken, milletimizle hasretle kucaklaşırken Ankara'da o aralar şahsımla ilgili derhal tutuklanmamı isteyen, idamla yargılamaya hazırlanan bazı savcılar çıktı. Hem partimizi kurduktan sonra hem de tek başına iktidar olduğumuzda AK Parti'nin kapatılması için girimler oldu. 13 yıl içinde darbe senaryoları gördük, suikastlere, tehditlerle muhatap olduk, çok sayıda provokasyon yapıldı. Zaman zaman partimizin içine fitne sokulmak istendi. 
   Bizi çalıştırmamak, yavaşlatmak için nice tuzaklar kuruldu. Sadece 1 yıl içinde Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık darbe girişimleriyle hem partimiz hem hükümetimiz hedef alındı. İçeriden, dışarıdan ulusal ve uluslararası medyadan, çeşitli sermaye çevrelerinden, ülkelerden, istihbarat örgütlerinden nice saldırılar yapıldı. Allah'a hamd olsun! 13 yıl içindeki tüm bu saldırılara göğüs gerdik, tüm bu saldırıları püskürttük. Kurulan tüm tuzakları alt üst ettik. Sırtımızı önce hakka sonra halka dayadık ve hak bildiğimiz yolda sarsılmadan, ayaklarımız dolaşmadan, istikametimizden sapmadan bugünlere kadar geldik."

'Hiç kimsenin endişesi olmasın'
   Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimini anımsatarak, "Bu seçimin mağlubu, kaybedeni de yoktur. Allah'ın izniyle 28 Ağustos'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeminimizi edip, göreve başladığımızda 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağımızdan da hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.
   Erdoğan, 10 Ağustos akşamı balkondan yaptığı konuşmadaki sözlerini hatırlatarak, "Şunu söyledim: Elimizi vicdanımıza koyalım. Birbirimizin gözüne bakalım, birbirimize gelin gönlümüzü açalım. İdeolojiyi bir kenara koyalım. Muhalefetin kutuplaştırıcı siyasetini, medyanın o kamplaştırıcı yayınlarını özellikle de mahalle baskısını bir kenara koyalım. Şu 12 yıla vicdan gözlüğüyle bakalım. İnanın gerçeğin gösterilenden farklı olduğunu hepimiz göreceğiz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474