banner564

İstifasını istiyor

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nu olağanüstü kurultaya çağırdı

İstifasını istiyor
banner598
   CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında partisindeki kurultay tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  CHP Tüzüğü'nde kurultayın nasıl toplanabileceğine ilişkin üç yöntem bulunduğunu anlatan İnce, bunlardan birinin yarıdan bir fazla kurultay delegesinin imzası ile olduğuna işaret etti. 
   Bu üçüncü yönteme gerek olmadığını söyleyen İnce, "Eğer yarıdan bir fazla imza toplanırsa zaten genel başkanlık düşmüş demektir. Ben sadece Sayın Genel Başkanıma değil, yıllardır tanıştığımız bir dostumuza, bir ağabeyime sesleniyorum; eğer yarıdan bir fazla imza toplandığı zaman seçimli kurultay için, orada kalmanıza gerek yok. Bu sizi yorar, hırpalar Sayın Genel Başkanım. Ben ağabeyimin, Sayın Genel Başkanımın bu duruma düşmesini istemem. Buna gerek yok. O zaman hemen istifa etmeniz gerekir" diye konuştu. 
   Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiyi hemen kurultaya taşıması, yaşanan hezimet üzerine yanındaki arkadaşlarını dinlememesi gerektiğini söyleyen İnce, "Onların derdi bir daha Parti Meclisi'ne seçilememek olabilir. Ama partinin ve memleketin hayrı için Sayın Genel Başkan bunu yapmalıdır" dedi. İnce, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun basında yer alan açıklamalarından kurultay toplayacağı yaklaşımı içinde olduğunu sezdiğini de ifade etti.

 "Salonda CHP'nin vicdanı var"

 Amacını, ülkesinin ve partisinin gözlerinin önünde eriyip gitmesine çare olmak olarak tanımlayan İnce, "Yine seçim olsa aynı adayı aday yaparım" diyerek seçmenle inatlaşmanın yanlışlığını ortaya koymak istediğini belirtti. 
   İnce, "Aday bir coşku yaratamamış, insanları sandığa taşıyamamış. Bunları göre göre 'yeniden aynı kişiyi aday yapardım' demek tehlikeli bir takım düşüncelerin gelecekte olabileceğini göstermektir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 09:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
abdi durgel
abdi durgel - 3 yıl Önce

Toplum olarak bütün ayvaları yediğimizden,tatlısını yapacak ayva kalmamış olabilir mi acaba

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474