banner564

Piyasa değeri 30 milyon TL

Elazığ'ın Palu ilçesinde, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda 1 ton kubar esrar ve 60 bin kök Hintkeneviri bitkisi ele geçirildi

Piyasa değeri 30 milyon TL
banner598
Elazığ'ın Palu ilçesinde, jandarma ekiplerinin 360 personelin katılımıyla düzenlediği operasyonda 1 ton kubar esrar ve 60 bin kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Elazığ Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaklaşık 6 aydır yürüttüğü ve titiz arazi taraması yapılan çalışma sonucu, Palu ilçesine bağlı Gökdere ve Kırkbulak kırsalında farklı mevkilerde, uyuşturucu madde yapımında kullanılan Hint keneviri bitkisinin ekili olduğu 17 tarla tespit edildi. Belirlenen yerlere, jandarma özel harekat ve komanda birliklerinin de içerisinde yer aldığı 360 kişilik ekiple operasyon düzenlendi.

Nöbet tutanlar yakalandı
Operasyonda, öncü kuvvetler alan güvenliğini sağladı. Meşe ormanıyla kaplı kırsala giren ekipler, tarla başında nöbet tuttuğu bildirilen M.B, Z.Ö, Y.Ö. ve S.G'yi gözaltına aldı. Bu kişilere ait 2 tabanca ve 1 av tüfeğine el konuldu. Bölgede yapılan aramada, 1 ton kubar esrar ve 60 bin kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Kubar esrar, çuvallarla Palu İlçe Jandarma Komutanlığı'na gönderildi.

İmha edildi
Ekili halde bulunan Hint keneviri bitkileri çim biçme makinesiyle kesilip tarlada yakılarak imha edildi. Bölgede yapılan incelemede, tarlaların sulanması için kilometrelerce uzunlukta borular döşendiği belirlendi. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık 30 milyon lira olduğu bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474