banner564

Kahraman  Gula kurtardı

Atatürk ve Türklerle ilgili olumlu açıklamalar yapan Selanik Belediye Başkanı Butaris, Yunanistan’daki ırkçılar tarafından linç edilmek istendi

Kahraman  Gula kurtardı
banner598

 Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris, Yunanistan’da sözde ‘Pontus Soykırımı’ iddiaları nedeniyle düzenlenen anma töreninde aşırı sağcı Yunanların saldırısına uğradı. , Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclisi Başkanı Gula Kalipso, kendini siper ederek Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris’i linç edilmekten kurtardı.

Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris, Yunanistan’da önceki gün sözde ‘Pontus Soykırımı’ iddiaları nedeniyle düzenlenen anma töreninde aşırı sağcı Yunanların saldırısına uğradı. “19 Mayıs Pontuslu Rum Soykırımı’nı Anma Günü” etkinlikleri çerçevesinde Selanik’te “Beyaz Kule” önünde yapılan tören sırasında, kalabalık bir grup, Selanik Belediye Başkanı Yiannis Butaris’in daha önce Atatürk ve Türkler ile ilgili olumlu ifadelerini hatırlatarak, tören yerini terk etmesini istedi. Milliyetçi Yunanlar, Butaris’e Makedonya konusundaki ılımlı görüşleri nedeniyle de tepki gösterdi. Kendisine yöneltilen hakaret ve küfürlere aldırmayan Butaris tören alanında kaldı. Ancak kısa bir sure sonra kalabalık fanatik bir grup 76 yaşındaki belediye başkanının üzerine hücum etti.

Kahraman ilan edildi
Saldırganlar, Butaris’i tekme, tokat ve yumruklarla dövdü. Gula Kalipso, Butaris’in özel koruması ile birlikte, 76 yaşındaki Selanik Belediye Başkanı’nı mutlak bir ölümden kurtardı.  Kalipso, Belediye Başkanı Butaris’i “Türk tohumu”, “Pis Türk”, “Defol pis herif” diye bağırarak saldıran ve tekme tokat vurmaya başlayan aşırı sağcı Yunanlardan koruyabilmek için kendini siper etti. Gerek tören alanında gerekse olay yerinden uzaklaşmak için otomobiline binerken darbeler alan Butaris, özel koruması ve yardımcısı avukat Kalipso sayesinde linç edilmekten kurtuldu. Yunan medyasında “kahraman” ilan edilen Kalipso için “Bravo”, “Bu kadına tebrikler” gibi yorumlar yapıldı. 

Kâbus gibiydi
Geceyi hastanede geçiren Yiannis Butaris ise taburcu edildikten sonra yaptığı açıklamada, “Bir kâbus yaşadım. Her yerime vuruyorlardı” dedi.
Butaris, Türklere yönelik dostane yaklaşımları ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili olumlu görüşleriyle tanınıyor. Butaris, Belediye Başkanı seçilmeden önce Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evin bulunduğu sokağa “Atatürk Sokağı” adı verilmesini ve şehir merkezinde bir “Türk Anıtı” dikilmesini önermişti ancak yoğun tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştı. Yiannis Butaris, 2012’de belediye başkanı seçildikten sonrada “Türkler kardeşim” şeklindeki sözleri nedeniyle yoğun eleştiri almıştı.

4 zanlıdan üçü tutuklandı
Öte yandan, Yannis Boutaris'e hafta sonu saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan dört kişiden üçünün tutuklandığı bildirildi.
Yunanistan devlet ajansı AMNA'nın haberine göre, biri 17 yaşında dört zanlı, yaralama, huzuru bozma ve mala zarar verme suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi.
Zanlılardan üçü tutuklanırken, birinin 18 yaşın altında olması nedeniyle çocuk mahkemesinde hakim karşısına çıkmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi. Ayrıca olayın görüntülerinin izlenerek soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474