banner564

Kiev’de facia

Rafineriden petrol çalmaya kalkışanların çıkardığı iddia edilen yangında 4 kişi öldü ondan fazla kişi de yaralandı

Kiev’de facia
banner598
Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yakın Kryaçki köyünde BRSM-Nafta isimli dev petrol rafinerisinde büyük yangın çıktı. 
Toplam 4 kişinin öldüğü ve 10'dan fazla yaralının olduğu patlama anı ve yangın, amatör kameralar tarafından an be an kaydedildi. 
Olayda ilk belirlemelere göre 4 itfaiye erinin hayatını kaybettiği ve ondan fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor. 
Ukrayna güvenlik güçleri 16 petrol dolu deponun yandığını kaydetti. İtfaiye güçlerinin yangını söndürmekte zorlandığı olayda, birkaç itfaiye aracı da yanarak kullanılamaz hale geldi.
Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Twitter sayfasında yaptığı açıklamasında bölgede güçlü patlamanın olduğuna dikkat çekmesinin ardından Ukrayna Ulusal Muhafız Birliği hemen harekete geçti.
Yerel saatle saat 08.00 civarlarında meydana gelen yangın hakkında bölgeden çelişkili bilgiler de geliyor. Bölgede yaklaşık 200 itfaiyecinin bulunduğu ifade edilirken, kaç kişinin hayatını kaybettiğine dair net bir bilgi verilmiyor. Ukrayna güvenlik güçleri petrol rafinerisinin yanında doğalgaz ağının da bulunduğuna işaret ediyor.
İddialara göre yangının nedeni bölgeden petrol çalmak isteyen kimliği belirsiz kişilerin dikkatsiz davranması. Bakan Avakov’un danışmanı Zoryan Şkiryak ise olayın kundaklama olabileceğini söyledi. Bakan Avakov, petrol ürünlerinin muhafaza edilmesi ile ilgili kuralların kaba şekilde ihlal edildiğini belirtiyor.
Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473