banner564

“Hala o noktadayız”

Demirtaş, AKP'li bir koalisyonun içerisinde olmayacaklarını yineledi

“Hala o noktadayız”
banner598
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Partimiz bugün, yarın, sonraki gün bütün yetkili kurullarıyla gelişmeleri, seçim sonucunu, seçim sonrası olası ihtimali tamamıyla değerlendirecek. Biz AKP'li bir koalisyonun içerisinde olmayacağımızı ifade ettik, o noktadayız" dedi.
Demirtaş, HDP Genel Merkezinde, Seçim Koordinasyon Komisyonu toplantısı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin "Seçim sonuçları geldikten sonra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın oy oranına ilişkin bazı açıklamaları oldu. 'Yüzde 13 aldılar, örgüte çağrı yapsınlar, dağdan insinler, bu Çözüm Süreci'nin bundan sonra artık filmini çekerler' açıklamalarına neler diyeceksiniz?" sorusu üzerine Demirtaş, Çözüm Süreci ve Türkiye'nin iç barış arayışının, Kürt sorununun çözümünün çok önemli olduğunu söyledi.
Demirtaş, İmralı ve Kandil'le yakın tarihte bir görüşme olup olmayacağı sorusuna, "Henüz bir planlama yok. Tabii ki Parlamento şekillenecek, biz HDP heyetinin bir an önce İmralı'ya gitmesini önemsiyoruz. Çözüm Süreci'nin tartışmaların aciliyeti, kaldığı yerden sürmesi hepimiz açısından önemli fakat bu sadece HDP'nin sorumluluğu değil. HDP'nin omuzlarına yüklenebilecek bir sorumluluk da değil. Biz hazırız elbette ama diğer partilerin de aynı düzeyde, aynı ciddiyetle yaklaşmasını bekliyoruz. Biz sadece HDP'liler olarak değil bütün Türkiye bunu hepimizden istiyor aslında" yanıtını verdi.
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "HDP olarak demokrasi, barışı, özgürlüğü savunmaya devam ediyoruz' mesajı veriyoruz yoksa 'HDP emaneten barajı geçmiştir' diye bir durum yok. HDP çok güçlü bir tabanla barajı aşmıştır ama o yüzde 13'ün içinde 0.1 bile emanet oy varsa biz ona kıymet verdiğimizi, anladığımızı değer verdiğimizi ifade ettik, böyle anlamak lazım" dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473