banner564

Çözüm Meclis’te

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının üç muhalefet partisine özel bir sorumluluk yüklediğini vurgulayarak, “Ülkeyi hükümetsiz bırakmak seçmene saygısızlık olur” dedi

Çözüm Meclis’te
banner598
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının üç muhalefet partisine özel bir sorumluluk yüklediğini vurgulayarak, “Ülkeyi hükümetsiz bırakmak seçmene saygısızlık olur. AKP’nin yarattığı sorunları çözmeden seçime gitmek aynı sonucu verir” dedi.
Ortaya çıkan tabloyu Hürriyet’e değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 “Seçimler bitti, şimdi herkesin sağduyuyla hareket etmesinin zamanı. Seçmen ülkenin tüm sorunlarının Meclis çatısı altında çözümü yönünde irade gösterdi. Şimdi sağduyu içinde karar alma zamanı. Kısır tartışmalara girmekten uzaklaşma zamanı. Ülkeyi hükümetsiz bırakma lüksü kimsede yok; bu, seçmenin tercihine saygısızlık olur. Bu konuda dört siyasi partinin de sorumluluğu var ancak üç muhalefet partisinin sorumluluğu özel. Vatandaşa taahhütlerimiz oldu; emekliye iki maaş ikramiye vermek, asgari ücreti artırmak ve vergi dışı bırakmak, çiftçiye ucuz mazot, seçim barajını düşürmek, darbe ürünü yasaları yok etmek, yasakları kaldırmak, taşeron işçiliğe son vermek gibi. Bunların hem de bir yıl içinde yapılması gerekir.

“Türkiye’nin önemli sorunları var…”
Türkiye’nin AKP hükümetlerinden kaynaklanan çok önemli sorunları var. Dış politikada, ekonomide, yasakların kaldırılmasında, darbe hukukunun yok edilmesinde, sosyal devletin gereklerinin yerine getirilmesinde... Dış dünyanın da seçimlere gösterdiği yaklaşım böyle. Türkiye’nin bölgede barış eksenli bir dış politikayı uygulamaya koyması lazım, bu ülkemizin ekonomik kalkınması için de son derece önemli ve vatandaşımızın beklentisi de bu yönde. 

Erken seçim yanlış olur 
AKP’nin yarattığı bu sorunları çözmeden, seçime gitmek çok yanlış olur. Öylesi bir seçim benzer sonuç verir. Şimdi diyalog ve sağduyulu hareket etme zamanı. Hepimizin görevi yurttaşlarımıza huzurlu, barışın tesis edildiği bir ülke yaratmaktır.” 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473