banner564

Ölmüş olabilir

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'in kaçırıldığını iddia ettiği askerine ilişkin bilgileri olmadığını duyurdu

Ölmüş olabilir
banner598
 Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğu öne sürülen Hadar Goldin'in, bombardımanda ölmüş olabileceğini belirtti. Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kayıp İsrail askeriyle ilgili bir bilgimiz yok. Ne kaçırılıp kaçırılmadığını ne de yerini biliyoruz" denildi. Açıklamada, "Düşman kuvvetler (İsrail), insani ateşkesi ihlal etmek için asker kaçırıldığını iddia etti. Kaçırıldığını iddia ettiği askeri arama gerekçesiyle de ateşkesi ihlal etti" ifadeleri kullanıldı.

Kassam Tugaylarının açıklaması
Açıklamada, ateşkes öncesi ve sonrası duruma ilişkin, şu ifadelere yer verildi:“ Ateşkes başlamadan önce, Refah kentinde saat 07.00 civarında, İsrail askerleri ile çatışmaya girildi. İsrail askerleriyle çatışmaya giren Kassam Tugayları'na bağlı grup ile iletişim kesildi. İsrail savaş uçakları ve topçu atışları, askerini arama bahanesiyle saat 10.00'dan itibaren saldırıya başladı. Kassam Tugayları'na bağlı gruptakiler bombardıman sırasında hayatını kaybetmiş olmalı. Çatışma sırasında İsrail askerinin esir alındığını varsayarsak, o da bombardıman sırasında ölmüş olmalı."

Ölü sayısı 1650'ye yükseldi
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının bin 650'ye yükseldiği bildirildi. Filistin sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün sabahtan itibaren Gezze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentine düzenlenen hava saldırılarında altı kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin yaralandığını belirtti. Kudra, dün sabah saat 07.00 itibarıyla ölü sayısının bin 650'ye, yaralıların ise 8 bin 900'e yükseldiğini kaydetti. İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'ye yönelik saldırılarının 26'ncı gününde önceki gün taraflar arasında varılan 72 saatlik koşulsuz insani ateşkes, yürürlüğe girdikten kısa bir süre sonra İsrail tarafından tek taraflı sonlandırılmıştı. Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da İsrailliler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473