banner564

Örnek olsun

İspanya Senatosu, Ermeni iddialarını savunan önergeyi reddetti

Örnek olsun
banner598
İspanya Senatosu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni  iddialarını savunan bir önergeyi dün görüşüp, yapılan oylama sonucunda  reddetti.  Katalonya bölgesinde faaliyet gösteren Entesa adlı siyasi grubun 4  Mayıs'ta sunduğu önerge,  Senato'da yapılan oylamada 130 "hayır", 68  "çekimser" ve 14 "evet" oyla reddedildi.
İspanya'da iktidarda olan Halk Partisi (PP), oylamada önergeye "hayır"  oyu kullanan tek siyasi parti olurken,  ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi  (PSOE) ile Katalonya Yönelim ve Birlik Koalisyonu (CiU), Kanarya Koalisyonu,  Asturias Forumu ve Navarra Halk Birliği partileri "çekimser" oy kullandı.
  İspanyol hükümetine tavsiye niteliği taşıyan önergeye desteği ise  Entesa ile Bask Milliyetçi Partisi, Birleşik Sol, Katalonya Cumhuriyetçi Solu ve  Amaiur (bağımsızlık yanlısı Bask partisi) verdi.

“Kendimizi tarihçilerin yerine koyamayız”
    Bu arada Senato'da yapılan görüşme sırasında söz alan PP'den Senatör  Jose Maria Chiquillo, "Biz parlamento olarak kendimizi tarihçilerin veya  mahkemenin yerine koyamayız. Sizler, bu soykırımı 22 ülkenin tanıdığını  savunuyorsunuz. Ben de size 168 ülke tanımadı. Buna ne cevap verirsiniz? diyorum"  şeklinde konuştu.
 Chiquillo, İspanya olarak yapabileceklerinin Türkiye ve Ermenistan  arasında "karşılıklı diyalog ve anlayışa destek vermek olduğunu" belirterek

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473