banner564

Ortalık toz duman

Güney’de 3 önemli ismin görevden alınması tartışmaları gündemin ilk sırasına yerleşti

Ortalık toz duman
banner598
  AKEL Milletvekili Nikos Katsuridis’in partiden ihraç edilmesi ve Rum Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis ile Rum Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu’nun görevlerinden alınması konusundaki girişimler, Güney kıbrıs’ta gündemin ilk sırasına yerleşti.
   AKEL Milletvekili Nikos Katsuridis, Mormenekşe davası olarak bilinen, Kıbrıslı Türk’e ait arazinin yasadışı yollarla Rum Telekomünikasyon İdaresi’ne (CYTA) satılması skandalına karışmakla suçlanıyor ve ciddi deliller karşısında partiden ihracının kesin olduğu belirtiliyor.
   Bu arada Rum Hukuk Dairesi’ndeki gerginlik de tırmanıyor. Rum Başsavcı Kostas Kliridis, Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotorkritu’nun uygunsuz hal ve tavırları ile Katma Değer Vergisi beyanlarına dair cezai soruşturmalarındaki icraatları nedeniyle görevinden azledilmesi için Yüksek Mahkeme’ye başvurdu.
   Fileleftheros gazetesinde yer alan haberde, davanın 25 Mayıs’ta görüleceği belirtilirken, Erotokritu’nun da bu duruma tepkisiz kalmadığı ve Kliridis’in görevinden azli için başvuruda bulunacağı belirtildi.
   Rum Hukuk Dairesi’nin, Rum Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis aleyhinde, bankada yaşanan skandallar nedeniyle görevinden azli için gerekli olan hukuki altyapıyı saptadığı da ifade edildi.Habere göre Rum Hukuk Dairesi, Yorgacis’in yargılanmasıyla ilgili hukuki altyapıyı “çıkarlar çatışması” olarak tespit etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474