Kentin yakınlarında meydana gelen çatışmada, tarafların havan topu dahil ağır silahlarla ateş açması üzerine, Slavyansk'taki ayrılıkçılar yapılacak operasyona karşı daha güçlü karşı koyabilmek için kentin girişinde kum torbaları ve araba lastikleriyle kurdukları barikatları beton duvarlarla sağlamlaştırmaya başladı.
İsmini vermek istemeyen bir ayrılıkçı, hükumet güçlerine kentin etrafını terk etmeleri için verdikleri sürenin sona erdiğini kaydederek, artık hükumet güçlerine karşı daha sert tedbirler alınacağını dile getirdi. Ayrılıkçı, hükumet güçlerinin saldırılarına karşılık vermek yerine artık kendilerinin saldırıya geçeceklerini belirterek, "Burası bizim topraklar, biz kimsenin topraklarını işgal için gelmedik, kendi topraklarımızı koruyoruz" ifadesini kullandı.
Ayrılıkçı, hükumet güçleri bölgeden ayrılıncaya kadar direnmeye devam edeceklerini ifade ederek, müzakere masasına oturmanın tek yolunun hükumet güçlerinin operasyonları durdurarak bölgeden ayrılmasına bağlı olduğunu vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 03:12