banner564

Tören düzenlendi

Türkiye Hava Kuvvetleri Komutanlığının operasyonel etkinliğini artıracak ilk F-35 uçağını teslim aldı

Tören düzenlendi
banner598

 Türkiye'nin program ortağı da olduğu F-35 Projesi kapsamındaki ilk uçağının teslimatı için Teksas-Fort Worth'te tören düzenlendi. Türk savunma sanayisinin üretiminde aktif rol aldığı F-35 uçakları pilotların eğitimi için bir süre daha ABD'de kalacak, Türkiye'ye ilk uçaklar Kasım 2019'dan itibaren gelmeye başlayacak. Türkiye, düşük görünürlük, sensör teknolojileri ve radar sistemi gibi üstün yetenekleriyle Hava Kuvvetleri Komutanlığının operasyonel etkinliğini artıracak ilk F-35 uçağını teslim aldı. 

Türkiye'nin program ortağı olduğu F-35 Projesi kapsamındaki ilk uçağının teslimatı için ABD Teksas-Fort Worth'te yer alan Lockheed Martin tesislerinde tören düzenlendi. Törene, Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkilileri, projede görev alan Türk şirketlerinin ve Lockheed Martin'in üst düzey yöneticileri katıldı. Teslim töreni, Türkiye ve ABD milli marşlarının okunmasıyla başladı.
Daha sonra Türkiye'yi tanıtan görüntüler eşliğinde Hazerfen Ahmet Çelebi'den, Türk Yıldızları'na uzanan ve Türk insanının uçma tutkusunu anlatan bir dinleti ve dans gösterisi yapıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözünün İngilizcesi ve fotoğrafının ekrana yansımasıyla son bulan gösteri, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Törende Türkiye'nin ilk F-35 uçağıyla birlikte, uçağa entegre edilecek TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen SOM-J ve HGK'de sergilendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474