banner564

Rum, Yunanistan ve İsrail Savunma Bakanları güneyde buluştu

‘Ortak güç mesajı’

Rum, Yunanistan ve İsrail Savunma Bakanları güneyde buluştu
banner598

 Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman ve Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos üç ülke arasındaki işbirliği çerçevesindeki ikinci görüşmelerini dün Larnaka’daki “Zinon” (arama kurtarma) Merkezi’nde yaptı. 

Rum haber kaynakları bakanların, bu görüşme dışında, Lefkoşa’nın Rum kesiminde gerçekleştirilen ve ülkelerinin savunma sanayi alanında faaliyet gösteren şirketlerin yer aldığı kongreye de katılarak ülkeleri arasındaki işbirliğinin bu alanı güçlendirme olanaklarına işaret ettiklerini duyurdu. 
Rum Savunma Bakanı Savvas Larnaka’daki bugünkü üçlü toplantının Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan’ın güvenlik ve avunma ilişkilerini geliştirme iradesinin göstergesi olduğunu söyledi. 
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, bugün uzun vadeli ve derin vizyonlarını yeniden teyit ettiklerini belirterek “üçlü toplantı, bölgedeki ortak tehditler konusunda güçlerimizi birleştirme taahhüdümüzün göstergesidir” ifadesini kullandı.
İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman ise görüşmeyi “verimli” diye niteleyerek gördüğü misafirperverliğe teşekkür etti. üç ülke arasındaki işbirliğinin ortak değer ve ilkelere dayandığını söyledi ve “her üç ülke de aynı meydan okumalar ve aynı sorunlarla karşı karşıya bulunan demokratik ülkelerdir. Güvenlik tehditlerine cevap da, üç halkın refahı da ortak olmalı” dedi. 
Rum Savunma Bakanı Angelidis Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan’ın sıkı bağlar, kalkınma ve ilerleme köprüleri inşa etmeye çalıştığını belirterek “bu işbirliği çeşitli tehlikelerle etkin başa çıkmadaki bireysel toplu kabiliyetimizi güçlendiriyor” dedi. 
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos da kongreyi “üç ülkenin karşılıklı menfaatine yönelik üçlü işbirliğini istikametinde bir adım” diye niteledi. Kammenos “Gelecekte de birlikte olmaya hazırız” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473