banner564

‘Hayırseverlik eğilimi’

UKÜ Öğretim Üyesi, özel işletmelerin eğitime neden katkı yaptığını araştırdı

‘Hayırseverlik eğilimi’
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu’nun “Özel İşletmelerin Kamusal Eğitime Katkı Yapma Nedenleri” başlıklı makalesi Türk Eğitim Derneği’nce hazırlanan “Eğitim ve Bilim” dergisinde yayımlandı. 
Tuba Gökmenoğlu, “Eğitim ve Bilim” dergisinin 171. sayısında yayımlanan makalesinde özel işletmelerin kamusal eğitime yaptıkları katkıların nedenlerini ortaya çıkardı. Çalışmayla ilgili bilgi veren Gökmenoğlu, kamusal eğitime katkı yapmış 13 özel işletmenin üst düzey yöneticileri ile yarı yapılandırılmış görüşmeler yapıldığını açıkladı. 
Çalışma sonunda elde ettiği sonuçları aktaran Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu, “Sonuçlar özel işletmelerin yaptıkları katkıların örgütsel stratejik yönelimler ya da ticari değerler çerçevesinde şekillenmediğini göstermiştir.” dedi. Gökmenoğlu, incelenen özel işletmelerin yaptıkları katkıların temelinde Batı’da hâkim olan yönelimlerden farklı olarak, daha çok kültürel değerler ile şekillenen hayırseverlik yönelimlerinin görüldüğünü de söyledi. 
Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu, özel işletmeleri eğitime katkı yapmaya yönelten temel nedenin eğitimin toplumsal gelişime katkı sağlayacağı, bunun da uzun vadede kendi kurumlarına bir katkı getireceği inancı olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473