banner564

Hem burs hem maaş alacaklar

YDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yürütülen 14 doktora programında Öğretim Üyesi Yerleştirme Programını hayata geçiriyor

Hem burs hem maaş alacaklar
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yürütülen 14 doktora programında “Öğretim Üyesi Yerleştirme Programı”nı (ÖYP) hayata geçiriyor.
YDÜ’den verilen bilgiye göre, 2014-2015 akademik yılında belirtilen programlarda doktora yapmak isteyen adaylara asistan olarak eğitim alma imkanı sağlanacak. ÖYP programına dahil olan öğrencilere burslu okuma imkanı yanı sıra her ay asgari ücret oranında maaş verilecek.
Buna göre, akademik kariyer yaparak hayatına yön vermek isteyen yüksek lisans derecesine sahip adaylar Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan; Avrupa Birliği İlişkileri, Bankacılık ve Finans, Güzel Sanatlar ve Tasarım, İktisat, İletişim, İnovasyon ve Bilgi Yönetimi, İşletme, Kamu Hukuku, Klinik Psikoloji, Medya ve İletişim Çalışmaları, Özel Hukuk, Tiyatro Anabilim Dalı, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İşletme programlarında doktora yapabilecekler.
14 programdan birine doktora yapmak için başvuran adaylar arasından seçilecek olan adaylar ÖYP programına dahil edilecekler. ÖYP programına kabul edilen adaylar burslu olarak doktora eğitimlerini sürdürürken her ay asgari ücret oranında maaş alıp asistan olarak ilgili fakültelerde görevlendirilecekler.
Yakın Doğu Üniversitesi Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl üç programda başlatılan ÖYP’ye bu yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan 14 programın da dahil edildiğini belirterek, akademik kariyer hedefleyen gençlere büyük bir fırsat sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.
ÖYP programına kabul edilen adayların doktora eğitimlerini burslu aldıklarını, asistanlık görevi nedeni ile de her ay asgari ücret tutarı maaş ödendiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Tüzünkan, doktora eğitimlerini tamamlayan adayların YDÜ’de öğretim Üyesi olarak çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474