banner564

İlgiyle izlendi

UKÜ’de öğrenim gören Ugandalı öğrenciler, ülkelerinin bağımsızlık gününü renkli etkinliklerle kutladı

İlgiyle izlendi
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) öğrenim gören Ugandalı öğrenciler birbirinden renkli aktivitelerle “Uganda Bağımsızlık Günü”nü kutladı.
Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi tarafından Öğrenci Merkezi’nde düzenlenen etkinlik Hristiyan ve Müslüman öğrencilerin dua etmeleri ile başlayıp birlikte Uganda Milli Marşı’nı okumaları ile devam etti.
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Adalıer etkinlikte yaptığı konuşmada Ugandalı öğrencileri kutladı. Adalıer, “Çeşitli ülkelerden üniversitimize gelen öğrencilerimizin kendilerini evlerinde hissetmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.
Etkinliğe Uganda'lı öğrencilerin yanı sıra Kuzey Kıbrıs, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Lübnan, Suudi Arabistan, Güney Afrika gibi daha birçok ülkeden öğrenciler katıldı. Gecede yöresel kıyafetleriyle kutlamalara katılan Ugandalı öğrencilerin ülkelerine özgü sergiledikleri dansları ve Uganda ile ilgili hazırladıkları; coğrafi konumu, halkı ve insanlarını anlatan tanıtım videoları büyük beğeni topladı. Etkinlik gecenin sonunda Uganda bayrağı motifli pastanın kesilmesi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473