banner564

İşinin patronu oldu

Şerife Arıbey, Eko Gün’de açtığı standda gördüğü ilgi sayesinde ürün yelpazesini genişlettiğini söyledi

İşinin patronu oldu
banner598
Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenen ve Telsim ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan 15. Geleneksel Eko Günü üretici Kıbrıslı kadınların emeklerini kazanca dönüştürebilmeleri için güzel bir fırsat sunuyor. Etkinlikte  geleneksel lezzetleri ve kültürümüze ait çeşitli  ürünleri halkla buluşturan üretici kadınlardan Şerife Arıbey eko günü sayesinde işini büyüterek  bir işletme sahibi oldu. Büyükkonuk Eko Günü’ne başladığı tarihten itibaren katılan Arıbey, önceleri  etkinlikte açtığı standda bir dilim köy ekmeği ile çakısdez servisi yaptığını ve zamanla  gördüğü ilgi sayesinde ürün yelpazesini genişlettiğini belirtti. 5 yıl önce Avrupa Birliği’ne sunduğu projenin kabul edilmesiyle şu anda işletmeciliğini yaptığı “Kemeraltı Aş Evi”ni açtığını kaydeden Arıbey, “Eko günü bana severek yaptığım bir iş kurmamı sağladı” dedi.
Eko gününde halkın büyük ilgisiyle karşılaştığını belirten Arıbey, ”İlk yıl halka bir dilim  ekmekle bir kaşık  çakısdez ikram ediyorduk. İkinci yıl halka yemek yapmaya karar verdik. Yahnili makarna yapıp, servis ettik. İnsanlar uzun kuyruklar oluştururak yemek için beklemeye başladılar” dedi. 
Yaklaşık 5 yıl önce Avrupa Birliği’nden aldığı destek ile açtığı “Kemeraltı Aş Evi”nde şu anda tatar böreği, pirohu, mantı gibi çeşitli kültürel lezzetleri yapıp, satışa sunan Arıbey, haftasonuna özel fırın kebabı servisi olduğunu kaydetti. Üretim ve satış aşamasında kızı, gelini ve aile bireylerinin desteğini de aldığını kaydeden Arıbey, 15. Eko Günü için çok heyecanlı olduğunu belirtti. Yöresel lezzetlerin sadece yerel halk tarafından değil turistlerden tarafından da beğenildiğini söyleyen Arıbey, ürünlerini çeşitli kültürlerden insanlarla paylaşabildiği için mutluluk duyduğunu belirtti. 
“Geçmişin Son Noktası, Büyükkonuk Buluşma Noktası” sloganıyla gerçekleşen etkinliğe Telsim’in ana sponsor olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Arıbey, Kıbrıs kültürünün yaşatıldığı etkinliğe Telsim’in özel etkinlikleri ile ayrıcalık katacağına inandığını belirtti. Arıbey, “Telsim’in de katılmasıyla çok daha güzel bir gün geçireceğimize inanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474