banner564

Miller’in hayatını anlattı

LAÜ’lü akademisyenin çalışması, Yeni Türkiye Dergisi’nde yayımlandı

Miller’in hayatını anlattı
banner598
   Lefke Avrupa Üniversitesi(LAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elnur Ağayev’in Belarus Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden İgbal Abilov ile birlikte çalıştıkları “Rusyalı Doğubilimci B. V. Miller ve ‘Türk Halk Türküleri’ Çalışması” adlı makale  “Yeni Türkiye” Dergisi’nde yayımlandı.
   Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi’nin hazırladığı derginin 57. sayısında (Türk Mûsıkîsi Özel Sayısı’nda) yayınlanan makale ile bilgi veren Ağayev; Rusyalı Doğubilimci B. V. Miller’in Çarlık Rusyası ve Sovyetler Birliği dönemlerinde Orta Asya, Kafkaslar, İran, Mısır, Türkiye üzerine çalışmalar yapan bir bilim adamı olduğunu, hayat-faaliyetinin ve Türkoloji üzerine yaptığı çalışmalarının şimdiye kadar incelenmediğini belirtti. 
   Makalede, Miller’in hayatı-faaliyeti ve Türkoloji üzerine çalışmalarının  değerlendirildiğini ifade eden Ağayev, ayrıca Miller’in Türkoloji çalışmaları içerisinde önemli bir yeri olan “Türk Halk Türküleri” kitabının yazılış nedeninin incelendiğini de söyledi. Ağayev, bunların yanında çalışmada Miller’in Türk müziği konusundaki kitabında yer alan değerlendirme yazısının, müzik notaları ile sunulan örneklerin de Türkoloji’deki yerinin irdelendiğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474