banner564

O bir dahi!

Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde, Michio Kaku, “Bugünden geleceğe bakış” konulu sunum yaptı

O bir dahi!
banner598
Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde ünlü bilim insanı, fizikçi, gelecek tasarımcısı (futurist) Michio Kaku, “Bugünden geleceğe bakış” konulu sunum yaptı. Büyük ilgi gören Kaku, insan vücudunun da dijitalleşeceğini söyledi.
Kaku, şoförsüz araçlarla trafik kazası sözcüğünün ortadan kalkacağını; üç yıl içinde gözlük gerekmeden üç boyutlu filmler izlenebileceğini; bilgisayarın bir süre sonra sadece müzelerde yer alacağı görüşünü ortaya koydu.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, şirket personeli ve gazetecilerin de izlediği ve önceki gün başlayan Turkcell Teknoloji Zirvesi, dünkü oturumlarla tamamlandı.
Michio Kaku konuşmasında, fizikçilerin bugüne dek yarattığı üç önemli inovasyon dalgasının “buhar gücü, elektrik ve bilgisayar” olduğunu, 4. dalganın ise “yapay zeka” olacağını söyledi.
Fizikçilerin geleceği icat ettiğini, 21. yüzyılı da şu anda icat ettiklerini kaydeden Kaku, çok satanlar listesinde yer alan “The Future of the Mind” kitabına değindi.

“Bir düğmeye basıp rüyanızı görebileceksiniz”
“Gelecekte uyanınca bir düğmeye basıp gördüğünüz rüyanın videosunu görebileceksiniz” diyen Michio Kaku, inovasyon dalgalarını anlattı.
Kaku, bilgisayarın devrimi konusunda bilgi verirken, elektrik ve bilgisayar kelimelerinin artık İngilizce’den kalktığını; artık kağıt da kullanılmadığını söyledi. Bilgisayarın artık yok olacağını; gelecekte internet gözlükleri sayesinde, karşılaşılan bir kişi için “bu kişi kimdi” diye düşünmeye gerek kalmayacağını, dil sorunu yaşanmayacağını, gözlüklerin o kişinin kim olduğunu söyleyeceğini belirten Kaku, “İnternet lenslerini ilk satın alacak kişilerin başında sınavlara hazırlanan öğrenciler ve politikacılar gelecek.
Öğrenciler sınav sorularının yanıtını görebilecek; politikacılar için konuşma yaparlarken prompterlere gerek kalmayacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473