banner564

Öğrenciler teşekkür etti

Finansmanının yüzde 60’ı Türkiye elçiliği, yüzde 40’ı ise Gönyeli Belediyesi tarafından karşılanacak okul öncesi eğitim merkezinin temeli atıldı

Öğrenciler teşekkür etti
banner598
 “Gönyeli Okul Öncesi Eğitim Merkezi”nin temeli, dün düzenlenen törenle atıldı.
Finansmanının yüzde 60’ı Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, yüzde 40’ı ise Gönyeli Belediyesi tarafından karşılanacak merkez, 5 bin 800 metrekarelik alanda inşa edilecek. Bin 495 metrekare kapalı alanı olacak merkezde 8 derslik yanında, çok amaçlı salon, faaliyet odası, öğretmen odası ve iç bahçe bulunacak.
Törene, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu Müdürü Canan Gürkan, okul öğretmenleri ve halk katıldı.

Yorgancıoğlu: Hayatın her alanına yatırım
Törende konuşan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “Eğitim, bir ülkenin geleceğiyle ilgili çok önemli bir unsurdur ve eğitime yapılan yatırım, aslında hayatın her alanında geleceğe yönelik yapılan yatırımın ta kendisidir” dedi.
Türkiye Büyükelçiliği’nin yatırımlara sağladığı büyük orandaki finansmanın önemine dikkat çeken Yorgancıoğlu, bu katkının ülkenin geleceğine ışık tutması açısından önemli olduğunu, bu okulda verilecek eğitimin gelecekte ülkeyi yönetecek çocukların yetişmesine olanak sağlayacağını söyledi.

Akça: Okul öncesi eğitim artık zorunlu
Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, okul öncesi eğitimin dünyanın her yerinde bir lüks olmaktan çıktığını, dünyadaki rekabet çerçevesinde artık zorunlu hale geldiğini kaydetti.
“Bazı alanlar vardır ki yatırım yapılırken, hemen ucunda ticari bir kazanç bulmazsınız, kısa vadede geri dönüşünü alamazsınız. İşte bu alanlara devlet diyoruz veya devletin yerel kurumları diyoruz” şeklinde konuşan Akça, okul öncesi eğitimin de geri dönüşünün çok zaman aldığını, bu nedenle de dünyanın pek çok yerinde ihmal edildiğini anlattı.
Akça, çalışmalara bakıldığında okul öncesi eğitim alan öğrencilerin hayatta diğerlerine göre daha öne geçtiğini ve daha başarılı olduğunu dile getirdi.

“Kaliteli projeleri finansa hazırız”
“Son yıllarda özellikle KKTC’de cari bütçede mali disiplinin sağlanmasıyla Türkiye’den finanse edilen yatırım imkanları arttı. Ben bunu değişik vesilelerle gündeme getiriyorum Belediyelere zaman zaman çağrıda bulunuyorum. Zaman zaman narenciyenin yenilenmesinde olduğu gibi çeşitli üretim sektörlerine çağrıda bulunuyorum” ifadelerini kullanan Akça, bugün de çağrıda bulunarak özelikle KKTC’de eğitim, sağlık ve sosyal yardım konusunda da çok ciddi yatırım açığı bulunduğunu, bu alanlarda da hazırlanacak kaliteli projeleri finanse etmeye hazır olduklarını söyledi.


Arabacıoğlu: Mezun olduğum okula yatırım anlamlı
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu kendisi için çok farklı bir gün olduğunu söyleyerek, 1964-65 öğretim yılında mezun olduğu Gönyeli İlkokulu’na yatırım yapılmasının özel anlam taşıdığını vurguladı.
Gönyeli tarihçesine değinen Arabacıoğlu, eğitimin Gönyeli bölgesinde çok eski yıllardan beri verildiğini ve geçen süreçte Gönyeli’deki eğitim alanlarının giderek nasıl büyüdüğünü belirtti.


Benli: Hedeflere tek tek ulaşıyoruz
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, atılan temelin daha farklı anlam taşıdığını dile getirerek, Gönyeli Belediyesi’nin köyden kente dönüşünü kendisine hedef koyduğunu ve bunu tamamlayan ilk ve tek kent olduklarını söyledi.
Benli, Gönyeli Belediyesi’nin yatırıma çok önem verdiğini dile getirerek, “Gönyeli Belediyesi’nin başlangıçlarda sıfır olan bütçesinin yatırım payı, 2013 bütçesi itibarıyla yüzde 41’e yükseltilmiştir. Personel giderleri de yüzde 86’dan yüzde 39.2’ye indirilmiştir” dedi.

Gürkan: Heyecanlı bir gün yaşıyoruz
Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu Müdürü Canan Gürkan da, bugün çok anlamlı ve heyecanlı bir gün yaşadıklarını dile getirerek, binanın yapımı için Belediye Başkanı ile birlikte mücadele ettiklerini, inandıklarını ve başardıklarını söyledi.
Türkiye Büyükelçiliği’ne katkılarından dolayı teşekkür eden Gürkan, yeni yapılacak binayla çok daha iyi şeylere imza atılacağını kaydetti.

Anaokulu öğrencilerinden teşekkür...
Anaokulu öğrencilerinden Selin Özün ile Mustafa Arşin Sinci, folklorik kıyafetler giyerek hükümet yetkilileri ve okul idaresine binanın yapımı için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederek, okulun temelinin atılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini, artık daha çok çalışacaklarını söylediler.
Konuşmaların ardından Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Gönyeli Okul Öncesi Müdürü Canan Gürkan butona basarak yeni merkezin temelini attılar.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473