banner564

Standart tescillendi

YDÜ Eczacılık Fakültesi ACPE tarafından kabul edildi

Standart tescillendi
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Amerika’da eczacılık eğitimini akredite eden Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Konseyi (Acreditation Council for Pharmacy Education-ACPE) tarafından kabul edildi.
YDÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rumeysa Demirdamar tarafından YDÜ Büyük Kütüphane’sinde düzenlenen basın toplantısında, YDÜ Eczacılık Fakültesi’nin, Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Konseyi tarafından uluslar arası eğitim kalite ve standardında olduğunun belgelendiği kaydedildi.
2007 yılında açılan Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin, üçüncü mezunlarını verdiğini dile getiren Demirdamar, işbirliğinin, ACPE gözetiminde 2 yıl daha süreceğini belirtti.
1932 yılından beri ABD'de eczacılık eğitimini akredite eden ve bu konuda dünyadaki ilk kuruluş olan Acreditation Council for Pharmacy Education (ACPE)’nin, 2011 yılı Ocak ayında, kalite güvencesi ve eczacılık eğitimi ve standartları konusunda Uluslararası öncü rehberlik hizmetini de başlattığını söyleyen Demirdamar, ACPE'nin belgesinin, eczacılık eğitim programının, uluslararası kalite kriterlerine uygunluğunun garantisi olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474