banner564

Uluslararası katılım var

YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, “Uluslararası Resim Çalıştayı” düzenliyor

Uluslararası katılım var
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi, (YDÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 11 Kasım’da “Uluslararası Resim Çalıştayı” düzenliyor.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Arnavutluk, Belarus, Bosna-Hersek, Kosova, Ürdün, Sırbistan, Filipinler, Kırgızistan, Suriye, Kıbrıs, Bulgaristan, KKTC, Makedonya, Moldova, Yunanistan, İspanya ve Türkiye’den sanatçıların katılacağı çalıştay, 19 Kasım’a kadar YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim atölyelerinde devam edecek.
Çalıştay Düzenleme Kurulu adına Prof.Dr. Uğurcan Akyüz yaptığı açıklamada, davetli sanatçıların yanı sıra etkinliğin resim sanatına ilgi duyan herkese açık olduğunu belirtti.
Akyüz, “Önümüzdeki süreçte, yine YDÜ çatısı altında ‘sanatın mabedi’ bir sanat müzesine de kavuşacağımızdan kuşkum yok. O müzenin duvarında küçük bir taş olacak Uluslararası Resim Çalıştayı ile biz, çabalamalarımızı uluslararası boyutu ile gerçeğe dönüştürmede hızla yol alıyoruz” dedi. 

Hayvan Hastanesi 15 Kasım’da açılıyor
Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, adanın ve bulunduğu coğrafyanın ilk ve tek özel Veteriner Eğitim Kurumu olma özelliğini taşıdığı belirtilen Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Veteriner Fakültesi yeni binası ve Hayvan Hastanesi’nin 15 Kasım’da törenle açılacağı bildirildi.
YDÜ’den yapılan açıklamada, yeni eğitim binası ve Hayvan hastanesi ile birlikte hâlihazırda öğrenci eğitiminde kullanılmakta olan ve çiftlik hayvanlarının bakım ve beslenmelerine, yetiştirilmelerine ve sağlık kontrollerinin yapılmasına ilişkin uygulamaların yürütüldüğü Havva Hanım Eğitim-Öğretim, Uygulama ve Araştırma Çiftliği ve Arapköy’deki at çiftliğinden oluşan eğitim kompleksinde öğrencilere Veteriner Hekimlik mesleğinin ve sanatının uluslararası standartlarda öğretileceği kaydedildi.
Veterinerlik Fakültesi yeni binasında ve Hayvan Hastanesi’nde çağın gereksinimleri doğrultusunda tasarlanan anfiler ve modern cihazlarla donatılan laboratuvarlarda öğrencilerin temel ve ileri düzeydeki eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak almalarının mümkün olacağı, özellikle laboratuvar uygulamalarında öğrencilerin bizzat olaya katılmaları, izleyerek değil uygulama yaparak öğrenmelerinin sağlanacağı ifade edilen açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nin, 17 Kasım Pazartesi gününden itibaren hasta kabulüne başlayacağı belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474