banner564

“Yenileri ufukta”

Üretim Sokağı Kültür Sanat Merkezi’nden Ekim Devrimi etkinliği

“Yenileri ufukta”
banner598
 Üretim Sokağı Kültür Sanat Merkezi, Ekim Devrimi dolayısıyla, “Ekim Devriminin 97. Yılında- Gezi’den Rojava’ya Sovyetlerin İzinde!” sloganı ile derneğin atölye çalışmalarının da sergilendiği bir etkinlik düzenledi. 
Arabahmet Kültür Evi'nde dün akşam düzenlenen etkinlik, “Etkinlik Üretim Merkezi Sinema Atölyesi”nin hazırladığı film gösterimi ile başladı.
Üretim Sokağı Kültür Sanat Merkezi Başkanı Canan Onurer tarafından yapılan açıklamaya göre, hazırlanan yarım saatlik belgesel nitelikli filmde “Büyük Sosyalist Ekim Devrimi” başta olmak üzere dünya devrim tarihine geçmiş önemli halk ayaklanmaları hatırlatıldı. Film gösteriminin ardından gece, “devrim mücadelesinde hayatlarını yitirenler anısına saygı duruşu ve Enternasyonal marşı” ile devam etti.
Üretim Merkezi adına konuşma yapan Yusuf Alkım, bugüne gelene dek yaşanan tarihsel sürece değindi. Alkım, konuşmasında devrim mücadelesinin yoluna ışık tutacak gelişmelerin, devrimci kitleler tarafından dikkate alınması gerektiğini kaydetti ve Ekim Devrimi’nin 100’üncü yılına yaklaşılan bu dönemde yeni Ekim’lerin ufukta olduğunu söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474