banner564

13 milyon destek

Tarım, Turizm ve Sanayi Hibe Programları Lansmanı yapıldı

13 milyon destek
banner598

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2018 Tarım Turizm ve Sanayi Mali Destek Kısmi Hibe Programları Lansmanı Kalkınma Bankası Konferans Salonu’nda dün yapıldı..

    Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı, Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı kapsamında sektörlere toplam 13 milyon TL hibe desteği sağlanacak.
Şahali: Mutluluk duyuyoruz
   Toplantıda ilk sözü Tarım Bakanı Erkut Şahali aldı. Şahali, hibe programının yatırımların ve ürün geliştirme olanaklarının önünü açması bakımından büyük önem taşıdığına işaret ederek, 7. Dönem hibe programlarında destek kalemlerinin artırılmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
   Şahali, hibe programlarıyla desteklenen yatırımların ülke ekonomisi için de son derece etkili olduğunu ve katkı sağladığını ifade ederek, yeni dönemde küçükbaş hayvancılık, seracılık, kanatlı hayvan ürünleri ve kooperatifçiliğin de desteklenecek olmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Ataoğlu:Büyük katkı
   Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu da, hibe programlarının özellikle turizm sektörüne büyük katkısı olduğunu, desteklerin Lefkoşa ve Gazimağusa başta olmak üzere eski tarihi yapıların yenilenerek yeniden turizme kazandırılması açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, bu yıl daha fazla başvuru beklediklerini söyledi.

Nami: Yatırımlar kolaylaşacak
Ekonomi Bakanı Özdil Nami de, zor bir dönemden geçildiğini, enflasyonun faizlerin arttığını ve yatırımların da doğal olarak düştüğünü, hükümet olarak da amaçlarının bu zor dönemde yaşanan kısır döngüleri çözecek adımlar atmak olduğunu anlattı.

Erhürman: Katkı sağlayacak
Başbakan Tufan Erhürman da, ülkede sıkıntılı bir dönemden geçildiğini, darboğaz içinde olduklarını, yatırımların düştüğünü, bu yüzden bu dönemde yatırımlara devam etmek girişimcileri desteklemek ve yeni atılımların önünü açmanın son derece önemli olduğunu söyledi.
Erhürman, yatırımların ve ülkeye etkisinin önem taşıdığını, bu yüzden bu hibe programının analizlerinin önemli olduğunu, yapılan işlerin verimliliğini etkilerini öğrenmek açısından analizlerin büyük önem taşıdığını işaret ederek, bu ölçümlerin sonucunda ortaya çıkan başarılı sonuçların son derece etkileyici olduğunu anlattı.

Kısmi Hibe Programları
2018 yılı için ilana çıkılan programların genel amaçları şöyle:
 “Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı 4.000.000 TL. Tarım piyasalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal alanlarda sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanmasıdır.
Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı 4.000.000TL. Ülkenin turizm potansiyelinin geliştirilmesidir.
Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı 5.000.000TL. Ülke ekonomisinin rekabet gücünün artırılmasıdır.” 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2018, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474