banner564

Islah olmadı

10 gram Bonzai’den dolayı Süleyman Bulut’a 2 yıl hapislik veren mahkemenin Başkanı, uyuşturucudan birçok sabıkası bulunduğunu söyledi

Islah olmadı
banner598

Suna ERDEN

   Lefkoşa’da 17 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, evinde uyuşturucu bulunarak  tutuklanan ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilen Süleyman Bulut hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hapislik cezasına çarptırıldı.    Mahkeme, 10 gram uyuşturucu ile yakalanan sanığı 2 yıl hapse mahkum etti. 
   Denetimlik Serbestlik Yasası, 12 grama kadar sentetik cannabionid bulunduranların yasadan yararlanmasını düzenlerken, sanık birçok kez aynı suçu işlediği ve sabıkası olduğu için  bu haktan yararlanamadı.
   Fadıl Aksun’un başkanlığında, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın dünkü karar oturumunda, heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Hüdaverdi açıkladı. 
   Kıdemli Yargıç Hüdaverdi, sunulan olgu ve emareler ışığında sanığı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup, mahkûm ettiklerini açıkladı. Alev Ulunay Hüdaverdi, uyuşturucu suçlarının  gittikçe yayıldığını ve toplumun kanayan yarası haline geldiğini söyledi. Hüdaverdi, sanığın benzeri suçlardan sabıkasının oluşunu ve mahkum olup hapis cezası almasına karşın ıslah olmaz bir tutum sergilemesini  aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. 
    Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, netice itibari ile sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybirliği ile 2 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473