banner564

500 bin turist

Güney Kıbrıs’a daha çok Rus yatırımcı ve ziyaretçi çekmek için konferans düzenlendi

500 bin turist
banner598
    Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, ülkeye daha çok Rus yatırımcı ve turist çekebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Rum basınına göre, yatırım koşullarını tartışmak amacıyla düzenlenen toplantıya Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav Osadchiy katıldı
   Alithia gazetesi “Güney Kıbrıs’ta Rus Müteşebbislerin Geleceği” konulu konferansın, Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE), Güney Kıbrıs-Rusya İşadamları Derneği ve Hrisafinis&Poliviu Avukatlık Bürosu ile Zurih’teki Wither LLP Avukatlık Bürosu tarafından organize edildiğini yazdı.
Habere göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis burada yaptığı konuşmada, Rus yatırımcıların, özellikle bankacılık, turizm ve taşınmaz mal konularında Güney Kıbrıs’a yatırım yapmaya büyük ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turist sayısı arttı

   Rusya’nın, Güney Kıbrıs için ikinci büyük pazar olduğuna dikkati çeken Anastasiadis, Rus turist sayısının, bu yılın Ağustos ayına kadar 500 bine ulaştığını, geçen yıla oranla, bu yıl Rus turist sayısında yüzde 17 oranında bir artış olduğunu söyledi.
   Güney Kıbrıs ekonomisine de değinen Anastasiadis, ekonominin düze çıkarılması çabalarının sürdüğünü, ekonomik program çerçevesinde istikrarlı bir ilerleme gösterdiğini ifade etti.
Anastasiadis, Ocak-Ağustos 2014 döneminde kayıt yaptıran şirket sayısında yüzde 13 oranında bir artış olduğunu da söyledi.
   Ülkedeki uluslararası yatırım faaliyetlerinin yüksek seviyede olduğunu söyleyen Anastasiadis, Ruslarla işbirliğine katkı koyan Güney Kıbrıs’ın avantajlarından da bahsetti.
Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın AB üyesi olması, işletmelere yönelik vergi statüsü gibi avantajlara sahip olduğunu ifade etti.

Yaptırımlardan şikayet etti
    
   Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav Osadchiy ise konuşmasında, Ukrayna krizi nedeniyle AB’nin, Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlardan bahsederek, ülkesinin, AB üyesi ülke olarak Güney Kıbrıs’ın, bu yaptırımların daha da kötü hale gelmesi konusunda Brüksel’i kısıtlamaya yönelik çabalarından duyduğu takdiri de dile getirdi.
   Osadchiy, Ukrayna’ya barışın gelmesine yardımcı olmak için ülkesinin gerekli tüm diplomatik çabaları sarf ettiğini söyledi.
   Güney Kıbrıs ekonomisine de değinen Osadchiy, Rusyanın Güney Kıbrıs’ta ekonomik istikrarın sağlanmasına yardımcı olacak, kredi verilmesi gibi bazı adımlar attığını anımsattı.
Rusların, Güney Kıbrıs ekonomisini desteklemeye devam ettiğini söyleyen Osadchiy, Güney Kıbrıs’a giden Rus turist sayısının son yıllarda istikrarlı bir şekilde arttığını belirtti.
   Osadchiy, bir çok Rus vatandaşının, Güney Kıbrıs’ta taşınmaz mal satın aldığını, Rus iş insanlarının Ada’ya yatırım yaptığını söyledi.
   Osadchiy ayrıca Güney Kıbrıs’ta büro veya şube açan Rus şirketlerin de giderek arttığını, örneğin Rusya’nın büyük bankalarından biri olan “Zenith” in Güney Kıbrıs’ta şube açma kararı aldığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473